BearingPoint sluit partnership met Turks adviesbureau

20 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft opnieuw een partnership met een branchegenoot aangekondigd. De in Europa gevestigde management en technologie consultancy is een strategische alliantie aangegaan met ARETE Consulting, een IT consulting organisatie uit Turkije. Het nieuws komt twee weken na de aankondiging van de samenwerking met Spaanse adviesfirma Cumbria Consulting.

BearingPoint werd opgericht in 2002 en na een management buyout van zijn Europese operaties in 2009 is het adviesbureau uitgegroeid tot een van de toonaangevende consultingorganisaties van de regio. BearingPoint heeft momenteel 3,350 werknemers verspreid over diverse Europese steden. Om klanten van een wereldwijde footprint te voorzien, heeft het in de afgelopen jaren partnerships opgezet met spelers in andere geografische regio’s. In Noord-Amerika werkt BearingPoint nauw samen met West Monroe Partners, in Azië met ABeam Consulting en recentelijk volgde een deal met Cumbria Consulting, met als doel gezamenlijk financiële dienstverleners in Europa te bedienen.

BearingPoint - Arete Partnership

ARETE Consulting is een van Turkije’s grootste SAP Consulting organisaties. Het bedrijf is gevestigd in Istanbul en heeft verder kantoren in Dubai en Riaad. Als gevolg van zijn snelle groei – ARETE Consulting is volgens eigen zeggen een van de snelstgroeiende consultingorganisaties van het Midden-Oosten – was het advieskantoor op zoek naar een partner om hun expertise en het vermogen om in te springen op de hoge vraag een boost te geven.

Binnen het partnership, zullen de bedrijven gezamenlijk business development binnen de Turkse markt nastreven en samenwerken aan de implementatie van projecten. ARETE Consulting zal de business consulting diensten van BearingPoint verder kunnen uitbouwen, terwijl BearingPoint op zijn beurt toegang krijgt tot de Turkse markt.

“Met deze overeenkomst, positioneren beide bedrijven hun gezamenlijke diensten in de onderlinge markten en zullen consultancy methodologie en expertise delen” zegt Baharid Balibasa, General Manager van ARETE. Marcel Nickler, vanuit BearingPoint verantwoordelijk voor deze alliantie, vult aan: “Met dit partnership zullen we onze klanten proactief kunnen ondersteunen in de Turkse markt, en tegelijkertijd diepgaande consultingdiensten voor Turkse bedrijven binnen een internationale omgeving kunnen bieden. Voor klanten levert die voordelen op zoals de toegang tot lokale middelen, expertise, gedeelde kennis, en uniforme diensten en kwaliteit”.