BearingPoint werkt samen met Cumbria FS Consulting

13 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau BearingPoint is een strategisch partnership aangegaan met Cumbria Financial Services Consulting, een Spaans management consultancybedrijf. Binnen het partnership zullen beide adviesbureaus samenwerken in Europa om hun footprint en capaciteiten richting bedrijven actief in de financiële sector te verbeteren.

BearingPoint is een internationale management- en technologie consultancyorganisatie. Het werd opgericht in 2002 nadat KPMG Consulting besloot om zijn naam te veranderen naar BearingPoint. BearingPoint heeft momenteel 3,350 werknemers in meer dan 70 landen en bovendien heeft het advieskantoor allianties met ABeam Consulting (Azië) en West Monroe Partners (Noord-Amerika).

Cumbria Financial Services Consulting is een business consulting organisatie die zich specifiek richt op klanten binnen de financiële sector. Sinds de oprichting in 2005 in Spanje groeide het bedrijf jaarlijks met dubbele groeicijfers. Cumbria heeft kantoren in Madrid, Barcelona, Bogota en Mexico Stad.

Financiële diensten

De overeenkomst richt zich op de financial services markt en omhelst drie pijlers. Allereerst zullen beide adviesbureaus business kansen uitwisselen in lokale markten waar zij niet actief zijn. Als bijvoorbeeld Banco Santander, een van Cumbria’s vele bankklanten, consulting diensten in Nederland nodig heeft, dan zal het deze lead doorgeven aan BearingPoint Nederland. En vice versa voor BearingPoint klanten met een vraag naar diensten in Spanje. Ten tweede, beide bedrijven zijn overeengekomen om samen te werken aan klantprojecten, zowel voor gezamenlijke (internationale) projecten als projecten waar er mogelijk synergieën zijn. Tot slot zullen BearingPoint en Cumbria kennis en intellectueel kapitaal delen.

“Aangezien Cumbria de grootste financiële diensten consultancy organisatie in Spanje is, is het een ideale consultingpartner voor ons. Met deze alliantie zullen we proactief onze klanten in Spanje kunnen ondersteunen, en ook uitgebreide consulting diensten voor spaanse financiële instellingen binnen een internationale omgeving kunnen bieden” zegt Robert Wagner, wereldwijd hoofd van BearingPoint’s Financial Services praktijk.