BearingPoint opent kantoor in Shanghai, China

19 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft een nieuw kantoor geopend in Shanghai, China. Met het nieuwe kantoor wil het adviesbureau haar bestaande klanten met zakelijke activiteiten in de Chinese markt beter bedienen en meer marktaandeel verwerven in de snel groeiende Chinese consulting markt.
 
Met de uitbreiding in Shanghai heeft het internationale consultancykantoor vestigingen in 17 landen. Eerder dit jaar werd het eerste consultancykantoor in Oekraïne geopend.

Reeds actief in China

Het adviesbureau was in de afgelopen jaren reeds actief, met name door haar strategische alliantie met Abeam Consulting. “In de laatste drie jaar hebben BearingPoint en Abeam succesvol een aantal projecten doorgevoerd in China met een focus op multinationale bedrijven uit Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen” zegt Peter Mockler, Managing Partner van BearingPoint. Het nieuwe kantoor in Shanghai zal nauw samenwerken met Abeam Consulting en als een hub dienen voor een sterkere gezamenlijke dienstverlening in de regio in de komende jaren.

BearingPoint - China


Leiderschap

Het kantoor in Shanghai zal worden geleid door Yvon Donval (Partner; voorheen gevestigd in Parijs) en Jan Bernstorf (Director: voorheen gevestigd in Frankfurt). “Het is ons doel onze klanten in China te bedienen met dezelfde toewijding en passie als in Europa. We kunnen onze Europese diensten en activa succesvol als hefboom gebruiken en deze aanpassen aan de Chinese vereisten. Voorbeelden zijn onze ruime business consulting ervaring op het gebied van functional strategy, organizational restructuring, business process redesign en IT transformation” zegt Yvon Donval. De Chinese dochteronderneming van Bayer HealthCare is reeds binnengehaald als een van de klanten. In de komende maanden zullen de twee ervaren adviseurs gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de Chinese consulting praktijk.