YSE: Flexibele werktijden belangrijkst voor Generatie Y

17 januari 2014 Consultancy.nl

De Baarnse managementontwikkelaar YSE onderzocht het belang van arbeidsvoorwaarden onder ruim 250 professionals, die tot de zogeheten Generatie Y behoren. Uit bevindingen blijkt dat flexibele werktijden met stip op nummer een komt.

Arbeidsvoorwaarden

Voor het onderzoek ondervroeg YSE, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelingen van talent, Generatie Y-ers naar hun voorkeuren ten op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Na flexibele werktijden (28,%) wordt Generatie Y het gelukkigst van vakantiedagen (23,3%), bij voorkeur meer dan 24. Een bovengemiddeld salaris ontvangt met 20,2% de bronzen medaille, nauw gevolgd door scholing of scholingskosten.

Arbeidsvoorwaarden - Generatie Y

Uitdaging en afwisseling

Op het gebied van functie-inhoud worden uitdaging en afwisseling het belangrijkst gevonden door Generatie Y-ers. Ruim een op de vier zeg te stellen dat uitdagend werk (27,5%) van doorslaggevend belang is. 25,8% van de professionals vindt afwisselend werk een cruciale factor binnen een bedrijf.  

YSE - Inhoud van de functie

Generatie Y

Onder Generatie Y vallen vele definities. Grofweg gaat het om personen die geboren zijn tussen 1980 en 2000. Deze generatie groeide op in toenemende mate van economische welvaart en maakte bovendien een tijd mee waarin veel technologische ontwikkelingen plaatsvonden. Generatie Y wordt daarom getypeerd als optimistisch, veeleisend, ambitieus en zelfverzekerd. Toch zijn er ook negatieve eigenschappen aan gekoppeld: weinig zelfkritisch, minder loyaal, verwend en brutaal worden vaak genoemd als minder positieve bijeffecten.

Nieuws

Meer nieuws over