Accenture breekt door grens van 100.000 vrouwen

14 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accenture heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt. De specialist op het gebied van consulting, technologie en outsourcing is onlangs over de grens van 100,000 vrouwelijke werknemers gegaan. Daarmee bestaat meer dan eenderde van het totale personeelsbestand – zo’n 281,000 – uit vrouwen.

In de afgelopen decennia was consulting een industrie die voornamelijk gedomineerd werd door mannen. Echter, in grofweg de afgelopen tien jaar is er een verhoogde focus op diversiteit waar te nemen, adviesbureaus hebben hun inspanningen versterkt om vrouwen aan te trekken en te behouden. En zo ook Accenture. Sinds 2010 lanceerde het diverse grote programma’s die ervoor zorgen dat vrouwen zich thuis voelen bij de internationale zakelijke dienstverlener.

Accenture breekt door grens van 100.000 vrouwen

Een overzicht van de belangrijkste programma’s:

Programma ‘Defining success. Your way’

Een wereldwijd vrouwenprogramma dat alle Accenture vrouwen stimuleert om hun eigen weg naar succes te creëren.

International Women's Day

Elk jaar geeft Accenture bijzondere aandacht aan International Women’s Day, een evenement op meer dan 200 locaties, met dit jaar het thema: ‘Knowing and Growing Your Career Capital.

Maatwerk training

Als onderdeel van hun $870 miljoen jaarlijkste investering in training, heeft Accenture ook modules specifiek voor vrouwelijke leiders zoals bijvoorbeeld ‘Developing High Performing Women’ en ‘Maximizing Performance: Women in Leadership’

Accenture - High Performance Delivered

Accenture Women's Network

Een wereldwijde interne portal die vrouwen overal ter wereld verbindt en onderwijs, tools, multimedia en discussies biedt.

“Onze toewijding om diversiteit binnen Accenture te stimuleren, waaronder het aantrekken, behouden en de ontwikkeling van vrouwen, is essentieel voor een high-performing organisatie” zegt Pierre Nanterme, CEO van Accenture. “Onze unieke programma’s voor vrouwen ondersteunen hun carrièreontwikkeling en voortgang en helpen hen te floreren – niet alleen binnen hun loopbaan, maar ook binnen hun familie en persoonlijke leven” voegt Nellie Borrero toe, Managing Director van Global Inclusion & Diversity bij de organisatie.

Meer recent 'vrouwen' nieuws op Consultancy.nl:
- PwC erkent dat meer topvrouwen initiatief is mislukt
- Top strategieconsultancy wil mama's terug in dienst
KPMG High Heels inhousedag: alleen voor vrouwen
E&Y doorbreekt mindbugs en heeft veel meer topvrouwen