KPMG High Heels inhousedag: alleen voor vrouwen

14 juni 2013 Consultancy.nl

Vandaag vindt het recruitmentevent ‘High Heels, High Potential’ plaats op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. Nu verdient de organisatie van een inhousedag normaal gesproken geen bijzondere aandacht, maar in dit geval is de opzet van het event opvallend: ‘ladies only’. Het betreft een inhousedag exclusief voor vrouwen en ook de organisatie van de dag zelf wordt uitsluitend door vrouwen van het adviesbureau verzorgd. Of alle vrouwen daadwerkelijk op hoge hakken verschijnen is (helaas) nog onbekend.
 
‘High Heels, High Potential’ wordt bijgewoond door circa 40 vrouwelijke bachelor/master studenten die de ambitie hebben om hun loopbaan te beginnen binnen de accountancy of consultancy. Tijdens ‘speeddates’ met vrouwelijke adviseurs uit diverse lagen van de organisatie kunnen de studenten een eerste indruk krijgen van KPMG, werkervaringen en carrièremogelijkheden. Tijdens de interactieve workshops leren de vrouwelijke studenten zichzelf beter kennen en krijgen ze inzicht in hun talenten. Gedurende de hele dag hebben de deelnemers  de mogelijkheid om allerlei vragen te stellen aan de 14 KPMG vrouwen die de dag faciliteren.
 
KPMG - High Heels inhousedag
 
Mannenwereld
Volgens Lisanne Renate Paans, een van de deelnemende vrouwelijke KPMG adviseurs, denken veel studenten nog steeds dat de adviesbranche een mannenwereld is. “Zelf heb ik gemerkt dat er meer vrouwen binnen de organisatie werken dan ik van te voren had gedacht. Zo zit ik momenteel bij een klant waar het team waarbinnen ik mijn werkzaamheden uitvoer uit twee mannen en drie vrouwen bestaat. Ook bij andere klanten werk ik in teams met vrouwen. In mijn huidige klantenpakket denk ik dat ik voor vijftig procent met vrouwen werk en voor vijftig procent met mannen” schrijft ze op haar eigen blog.
 
Werken met mannen
Bij KPMG is circa tweederde van de werknemers man, met als gevolg dat vrouwen veelvuldig samenwerken met mannen. Over de samenwerking met mannen is Renate Paans positief: “Ik heb gemerkt dat het prettig is om met mannen samen te werken. Mannen zijn direct in hun communicatie en kunnen de kritische blik en netheid van vrouwen zeer waarderen”.
 
Het programma van de High Heels, High Potential inhousedag:
12.00     Ontvangst en opening
13.00     High Tea en speed dating met vrouwelijke collega’s uit diverse organisatielagen
14.45     Interactieve workshop (ronde 1): vrouwelijk talent
16.00     Interactieve workshop (ronde 2)
17.00     Afsluitende borrel

Nieuws