YSE: Mannen willen geld en status, vrouwen sfeer

10 januari 2014 Consultancy.nl

Mannen vinden geld en status belangrijker dan vrouwen. Een eeuwenoude cliché wordt door YSE, een bedrijf gespecialiseerd in talentontwikkeling, opnieuw bevestigd. De Baarnse managementontwikkelaar baseert zijn bevindingen op een onderzoek onder ruim 250 professionals. 

Auto van de zaak

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 29,1% van de mannen een auto van de zaak als top3-prioriteit ziet – tegenover 9,7% van de vrouwen. Ook status, salaris en bonussen bevinden zich in de bovenste regionen van de mannelijke verlanglijst. Alle geënquêteerden behoren overigens tot de generatie Y, geboren in de periode 1982-2001.

YSE - Mannen vs Vrouwen

Zinvol werk

Vrouwen geven vaker de voorkeur aan zachtere voorwaarden. Zo vindt 23% van de vrouwen dat werk zinvol moet zijn, en daarmee het geluksmakend gevoel kan aansterken. Onder de mannen is dat 9%. Daarbij zijn vrouwen sfeergevoeliger. Derhalve staan steun van collega’s en veiligheid in de werkomgeving hoog in het vaandel.

Luxeproducten

Big 4 kantoor KPMG voerde eerder een soortgelijk onderzoek uit, waaruit bleek dat mannen vooral luxeproducten kopen ten behoeve van hun status. Daarentegen zien vrouwen zulke investeringen vooral als een vorm van beloning en verwenning.

Mannen willen geld en status - vrouwen sfeer

Nieuws