KPN Consulting Bee Aware in finale TEDxAmsterdam

07 november 2013 Consultancy.nl

Gisteren vond de 2013 editie van TEDxAmsterdam plaats. In het Concertgebouw van Amsterdams streden de beste innovatieconcepten van het jaar om de prestigieuze titel het ‘beste idee’ van Nederland. Onder de 10 finalisten bevond zich ook een team van KPN Consulting, bestaande uit Linda Tahboun en Martijn van der Poel*.

Bee Aware

Het idee van Linda Tahboun en Martijn van der Poel, genaamd ‘Bee Aware’, richt zich op de bestrijding van de toenemende bijensterfte. “Bijensterfte heeft ontzettend veel impact op het ecosysteem en onze planeet maar veel mensen hebben dat niet door. Het wordt jaarlijks steeds erger en dat baart mij nog het meeste zorgen” zei Tahboun eerder dit jaar. Via een online platform en app hopen ze mensen een praktische handreiking te geven waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan om bijensterfte tegen te gaan. “Denk bijvoorbeeld aan praktische keuzes voor in je eigen tuin: welke bloemen helpen bijen aan voedsel?” licht Tahboun toe.
 
Bekijk de TEDx pitch van Bee Aware hieronder:


 
Na de reeks pitches riep de jury** uiteindelijk Stembell uit tot de grote winnaar van TEDx Awards 2013. Het concept van Benno Naaijkens richt zich op het verminderen van het aantal hartaanvallen door middel van het injecteren van zogeheten ‘stem cells’. Naaijkens mocht diezelfde middag nog op het hoofdpodium zijn pitch presenteren tegenover de ruim 1.000 mensen in de zaal en de vele duizenden die live meekeken via internet.
 
Martijn van der Poel - Linda Tahboun
 

* Linda Tahboun is consultant en ruim 4 jaar werkzaam bij KPN Consulting. Martijn van der Poel is Business Consultant en ruim zes jaar werkzaam bij KPN Consulting in de Finance & Healthcare markt.

Zowel Martijn als Linda zijn momenteel ook werkzaam bij KPN Consulting als gidsen in de wereld van Big Data.

** De jury bestond uit Wassili Bertoen (Deloitte), Paul van der Schoot (McKinsey), Erik Hoving (KPN), Jeannine Peek (Dell), Michel Pozas Lucic (KLM), Bas Boris Visser (Clifford Chance), Anwar Osseyran (SURFsara), Oscar Zwiers (Ballast Nedam) en Robbert Specken (ING).

Nieuws