Staffing Groep start detacheringstak voor oud-politici

21 oktober 2013 Consultancy.nl

Detacheerder De Staffing Groep* lanceert begin november een nieuwe tak speciaal gericht op het detacheren van oud-politici. De nieuwe tak krijgt de naam ‘GP-Staffing’ (Government Professionals) en wordt de derde label van De Staffing Groep in Nederland, naast de bestaande merken IT-Staffing en IP-Staffing. Gerd Leers, voormalig minister / burgemeester en als adviseur betrokken bij GP-Staffing, is mede-initiatiefnemer van GP Staffing.

Oud-politici als voormalige Kamerleden, ministers, burgemeesters of wethouders hebben over het algemeen relatief veel moeite met het vinden van een baan na hun politieke carrière. Uit een rondgang van Nieuwsuur langs 96 ex-Kamerleden begin dit jaar bleek dat van alle politici die in 2010 of 2012 het parlement verlieten, ruim de helft nog geen vaste baan had. Vanzelfsprekend zijn er ook uitzonderingen op de regel, zoals bijvoorbeeld Wouter Bos (werd partner bij KPMG), Jan-Peter Balkenende (partner bij EY) en Dick Berlijn (adviseur bij Deloitte), maar over de hele linie is de trend duidelijk: oud-politici kunnen hulp gebruiken bij het starten van een na-politieke carrière.
 
IT Staffing - Gerd Leers
 
Volgens Leers kunnen oud-politici van grote waarde zijn op de arbeidsmarkt. “Ex-politici hebben specifieke kennis en kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn binnen bedrijven. Zeker ook relevant in de context van de overdracht van taken vanuit de rijksoverheid naar lagere overheden, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven”.

Losse opdrachten

Tijdens de presentatie van GP-Staffing benadrukte Leers dat GP-Staffing primair zoekt naar projectmatige detacheringsopdrachten, eventueel met uitzicht op een vaste baan. Oud-politici mogen tot aan een bepaald bedrag bijverdienen zonder dat dit ten koste gaat van hun wachtgeld. Wordt er meer verdiend dan dat bedrag, dan wordt dit wel verrekend. Een vaste baan zal de wachtgeldregeling in zijn geheel vervangen.

* De Staffing Groep is in 1986 opgericht en is in de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van het land.

Nieuws

Meer nieuws over