Erik Dolle start als adviseur bij adviesbureau PBLQ

25 september 2013 Consultancy.nl

Erik Dolle (1972) is gestart als adviseur bij PBLQ. Hij is afkomstig van Gemeente Den Haag, waar hij een leidinggevende rol bekleedde binnen de ICT-afdeling. Met zijn overstap naar het publieke sector organisatieadviesbureau wil Dolle zich blijven inzetten voor een beter functionerende publieke sector, mede door een slimme inzet van ICT.

De nieuwe adviseur heeft meer dan zestien jaar ervaring in de overheidsinformatievoorziening en dienstverlening. De laatste paar jaar was Dolle werkzaam bij de Dienst Publiekszaken van de Gemeente Den Haag waar hij leiding gaf aan het team ICT Beleid & Projecten. Hij was onder andere initiatiefnemer tot de samenwerking tussen de vier grote steden op het gebied van modernisering van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Ook was hij werkzaam als Programmamanager Stelsel van Kern- en Basisregistraties waar hij verantwoordelijk was voor de governance, het draagvlak en de architectuur van het programma.

Erik Dolle - PBLQ

Daarvoor werkte Dolle ruim 3 jaar als Directeur van de Stichting Kadaster op Sint Maarten, jarenlang voor de Gemeenten van Den Haag en Rijswijk en voor het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Dolle heeft een MSc. behaald in ‘Geo-informatie en Grondbeleid’ aan de Technische Universiteit van Delft.

Eerder dit jaar trad Aad Meijboom, voormalig CIO van de Nederlandse Politie, ook in dienst bij PBLQ.

Nieuws

Meer nieuws over