Voormalig Politie CIO Aad Meijboom adviseur bij PBLQ

28 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aad Meijboom (1951), voormalig CIO van de Nederlandse Politie, heeft zich verbonden aan PBLQ als Principal Adviseur. Meijboom gaat bij het organisatieadviesbureau opdrachtgevers adviseren bij complexe organisatorische vraagstukken en ICT.
 
PBLQ is een adviesbureau gericht op de publieke sector. Het consultancybureau is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen HEC, ROI en Zenc. Zo’n 170 consultants zijn werkzaam bij PBLQ verspreid over kantoren in Den Haag, Amsterdam en Groningen.
 
Aad Meijboom
Meijboom heeft zo goed als zijn hele carrière gewerkt bij de Politie. Hij begon als agent in het Westland en de Krimpenerwaard en groeide uiteindelijk door tot de functie van Chief Information Officer (CIO). Tijdens zijn loopbaan bij de Politie heeft Meijboom bij diverse grote projecten/incidenten de verantwoordelijkheid gehad, zoals bij de hoogwaterdreiging in 1995, de vuurwerkramp in Enschede in 2000 en de maatschappelijke woelingen rondom de moord op Fortuyn in 2002.
 
PBLQ
 
In 2010 werd Aad Meijboom benoemd tot de eerste CIO bij de Nederlandse politie. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de inrichting van de landelijke informatievoorziening (64.000 medewerkers), de opzet van innovaties en de herinrichting van de informatieorganisatie van zesentwintig korpsen naar de Nationale Politie. In april 2012 moest hij, onder druk van de politiek vanwege de gebrekkige voortgang van activiteiten, verplicht opstappen. Hij werd destijds opgevolgd door twee adviseurs van Boer & Croon: Pieter Cloo en Jo van den Hanenberg.
 
Nevenfuncties
Naast zijn werkzaamheden als organisatieadviseur bij PBLQ bekleedt Meijboom diverse nevenfuncties zoals adviseur van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en Voorzitter van de subsidiecommissie van beeldende kunst van de Gemeente Rotterdam.