Ex Atos Consulting topman partner bij ConQuaestor

02 september 2013 Consultancy.nl

ConQuaestor heeft Oscar van Leeuwen (51) aangesteld als partner. Hij wordt verantwoordelijk voor de consulting activiteiten binnen de Financial Management & Assurance (F&A) praktijk. Hiervoor was Van Leeuwen onder meer jarenlang topman van Atos Consulting Nederland en partner bij KPMG.
 
Oscar van Leeuwen heeft in de afgelopen decennia een sterke track record opgebouwd binnen de adviesbranche. Tussen 1986 en 2001 werkte hij ruim 15 jaar voor KPMG, waar hij zich met name richtte op financiële transformaties. In 2002, na de overname van KPMG Consulting door het Franse Atos Origin, maakte hij de overstap naar Atos Consulting*. In februari 2006 werd hij benoemd tot Managing Director van Atos Consulting als opvolger van Marten La Haye**. Eind 2010 kreeg Van Leeuwen een internationale rol binnen Global Consulting en werd hij opgevolgd door Henny van Schaik, die nog steeds aan het roer staat van het organisatieadviesbureau. Sinds 2012 bekleedt Van Leeuwen de rol van Managing Partner voor private equity bedrijf Tactstone Capital.
 
Jan Bosman, bestuursvoorzitter van ConQuaestor, is verheugd met de nieuwe aanwinst. “Met Oscar halen we een vooraanstaand professional met een grote staat van dienst maar bovenal iemand met een enorme drive”.

Oscar van Leeuwen - ConQuaestor
 
Oscar van Leeuwen over zijn keuze voor ConQuaestor: "ConQuaestor is het enige adviesbureau op financieel management gebied dat op eigen kracht in staat is geweest in de Nederlandse markt een prachtige klantenportefeuille op te bouwen. De fusie met Grant Thornton biedt bovendien de mogelijkheid om ook de kracht van een internationaal accountantsbureau te benutten. Ik verheug me erop om me te kunnen gaan richten op alle mogelijkheden die hierdoor in de markt voor ConQuaestor gaan ontstaan".
 
Deeltijd hoogleraar
Naast zijn functie binnen het adviesbureau zal Van Leeuwen actief blijven als hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening. Hij is al meer dan 15 jaar verbonden aan de Economie-faculteit van Vrije Universiteit Amsterdam (VU), waar hij colleges verzorgt op het gebied van auditing en controlling voor de bachelor-, master en postgraduate studies. Voordat hij Partner bij KPMG werd, was Van Leeuwen 7 jaar lang Universitair Docent aan de Erasmus Universiteit, waar hij zelf ook Economie studeerde.
 
* Na de overname voegde Atos Origin zijn IT-adviesactiviteiten samen met KPMG Consulting, de business unit werd gerebrand naar Atos Consulting. In juli 2011 veranderde Atos Origin de bedrijfsnaam naar Atos.
 
** Marten La Haye stapte over naar KPMG, waar hij werd benoemd tot Managing Partner van de Risk Advisory tak.

Nieuws

Meer nieuws over