Nieuwe consultant Kirkman Company: Rene Dijkstra

22 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

René Dijkstra (38) is als Consultant in dienst getreden bij Kirkman Company. Hiervoor was Dijkstra onder meer werkzaam bij duurzaamheidsadviesbureau SINC, ING, PGGM, Achmea en Nationale Nederlanden. Bij het adviesbureau uit Baarn zal hij zijn kennis op het gebied van duurzaamheid breed gaan inzetten.

Loopbaan

Dijkstra heeft de afgelopen dertien jaar ruime ervaring opgedaan bij diverse organisaties. De afgelopen maanden was hij actief als zefstandig adviseur [Sustainability in Control (SINC)] op het gebied van veranderkundig (organisatie)advies in duurzaamheid.
 
Van 2012 tot begin 2013 was Dijkstra Issue Manager Sustainability bij de ING, waar hij een jaar lang strategisch advies gaf aan diverse internationele business units, Risk Management afdelingen en aan het Raad van Bestuur waarbij de focus lag op duurzaamheidsbeleid, –producten en –diensten. Van 2011 tot 2012 was hij als Projectmanager Corporate Social Responsibility verantwoordelijk voor de MVO agenda van PGGM, een Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie.Kirkman Company - Rene Dijkstra
Daarvoor was Dijkstra 3,5 jaar werkzaam bij Achmea, eerst als Programme Manager, waar hij verantwoordelijk was voor de Health Care en Social Security afdelingen, en daarna als Programme Manager interorganisational, waar hij geïntegreerde proposities ontwikkelde voor zorg- en sociale zekerheidsdiensten. In de zes jaren daarvoor was Dijkstra tevens Salesmanager Retail bij ING, en bekleedde hij diverse functies bij Nationale Nederlanden, waar hij ook zijn loopbaan begon als Management Trainee.

Studieachtergrond

Dijkstra studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht, die hij in 2000 afrondde met een Masterdiploma. In 2012 rondde hij met succes de tweejarige postgraduate Opleiding Changemanagement (CCMM) af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Kirkman Company

In het afgelopen jaar heeft Kirkman Company het team meerdere malen versterkt. Een overzicht van recente benoemingen:
- Jona ter Meulen PR medewerker bij Kirkman Company
- Renee Duijf terug bij consultancybedrijf Kirkman
- Maartje Visser Junior Consultant bij Kirkman Company#mce_temp_url#