SeinstravandeLaar organiseert symposium provincies

09 augustus 2013 Consultancy.nl

Op 27 september organiseert SeinstravandeLaar de symposium ‘Provincies in 2020 - met visie naar de toekomst’. Het evenement richt zich op beleidsmatige thema’s waar provincies de komende jaren mee te maken zullen krijgen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer de visie op het binnenlands bestuur, fusies van provincies en het proces richting de provincie 2020. Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken [BZK]) en Liesbeth Spies (voormalig minister van BZK) leveren een bijdrage aan de symposium.
 
SeinstravandeLaar is een boutique adviesbureau uit Culemborg met een focus op de publieke sector.
 
De opening van de symposium wordt verzorgd door de huidige BZK minister Ronald Plasterk. Via een videoboodschap zal hij ingaan op de ‘Provincie 2020’ en de laatste stand van zaken van de beoogde fusie tussen de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Vervolgens geven verschillende provinciebestuurders hun visies en standpunten op strategische vraagstukken. Liesbeth Spies (voormalig minister BZK), Hans Engels (hoogleraar Thorbecke-leerstoel) en Roel in ’t Veld (hoogleraar bestuurskunde) presenteren daarna hun visie op de besproken vraagstukken. Na een reflectie van Arno Seinstra – medeoprichter van SeinstravandeLaar – wordt er een inhoudelijke bijdrage geleverd door de adviesraad van de regering en het parlement (Raad voor het Openbaar Bestuur). Tot slot is er tijd gereserveerd voor discussie en debat en wordt de symposium afgesloten met een gezamenlijke lunch.
 
SeinstravandeLaar - Symposium
 
De symposium ‘Provincies in 2020 - met visie naar de toekomst’ is bedoeld voor bestuurders en ambtenaren die werkzaam zijn op het gebied van provinciale vraagstukken, zoals leden provinciale staten, leden Tweede Kamer en gemeenteraden, bestuurders van provincies en gemeenten, ambtenaren en adviseurs/wetenschappers openbaar bestuur.

Praktische data

Symposium: Provincies in 2020 - met visie naar de toekomst
Datum: 27 september 2013
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: UniePlaza (vakbond de Unie), Multatulilaan 12, 4103 NM, Culemborg
Kosten: €65 excl. BTW en incl. het boek ‘Provincies van binnen en van buiten’ en lunch

Nieuws

Meer nieuws over