Morgan Clark behaalt TOGAF 9.1 en AWS certificering

18 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Morgan Clark & Company, een boutique ICT adviesbureau uit Amsterdam, heeft in de afgelopen maanden twee nieuwe certificeringen behaald. Het betreft de certificering ‘TOGAF 9.1’ en ‘AWS Solutions Architect’.

Open Group Architecture Framework

De ‘Open Group Architecture Framework’ (TOGAF) is een wereldwijd geaccepteerde methode voor het ontwikkelen en beheren van de enterprise-architectuur. TOGAF is een zogenaamde ‘open standaard’ en bevat een verzameling aan technieken en best-practices. De belangrijkheid van de TOGAF methodologie voor een Enterprise Architectuur (EA) is vergelijkbaar met ITIL voor Service Management, PRINCE2 voor Project Management en SABSA voor Security Management. De eerste versie van TOGAF werd in 1995 uitgebracht, onlangs is de meest recente versie (versie 9.1) uitgekomen. Alle IT architects werkzaam bij het consultancykantoor zijn nu TOGAF 9.1 gecertificeerd.

Morgan Clark - Gecertificeerd

Amazon Web Services

De ‘Amazon Web Services’ dienstverlening bestaat uit diverse cloud-gebaseerde diensten voor organisaties op het gebied van o.a. database management, content delivery, apps en netwerken. De meeste van deze diensten worden niet direct aangeboden aan eindgebruikers, maar bieden daarvoor in de plaats functionaliteit die andere ontwikkelaars in hun applicaties kunnen gebruiken. Met de AWS erkenning zijn de consultants van Morgan Clark & Company volledig gecertificeerd om applicaties en systemen op het AWS platform te ontwerpen, bouwen en distribueren.

“Door de twee nieuwe certificeringen kunnen Morgan Clark & Company adviseurs klanten ook in de toekomst van een gedegen ICT advies blijven voorzien” aldus het adviesbureau in een persbericht.