9 adviesbureaus betrokken bij The Executive App

25 juni 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Gisteren is ‘The Executive App’ gelanceerd, een app waarmee topbestuurders in de financiële wereld op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in de sector. Ook draagt de app bij aan de permanente educatie behoeftes van bestuurders in de financiële sector, afkomstig uit de governance codes. De app is een initiatief van kennisinstituut NIBE-SVV, in samenwerking met negen adviesbureaus waaronder KPMG, Towers Watson, Charco & Dique, Ortec Finance en NautaDutilh.
 
De app bundelt de belangrijkste ontwikkelingen voor topbestuurders in verschillende categorieën, waaronder branche, onderwerpen en doelgroep (bijv. RvB, RvC). Door middel van het instellen van filters kunnen gebruikers van de app een maatwerk newsfeed ontwikkelen. Een groot gedeelte van de content in de app wordt aangeleverd door adviesbureaus. Zo leveren de financiële experts van KPMG, Towers Watson, Charco & Dique en Ortec Finance input op ruim 70 inhoudelijke thema’s. Ook advocatenkantoor NautaDutilh, trainingsbureaus Gooiconsult en VDS en de niche adviesfirma’s LVRM en WellervanWoerden hebben zich als kennispartner aangesloten bij ‘The Executive App’. Door de samenwerking met het FD worden gebruikers ook voorzien van de laatste 25 (relevante) FD-artikelen.
 
The Executive App
 
Volgens Robert van Altena, partner bij KPMG, is de kennisapp een must-have voor bestuurders en commissarissen: “Een commissaris krijgt straks geen pakket van 6 pond meer door de brievenbus, maar kan de kennis onder zijn arm meenemen en in een half uur per week up-to-date blijven”. Geert Raaijmakers, partner bij NautaDutilh, is vooral trots op de vernieuwende manier waarop de app kennis en ervaring bundelt. Towers Watson topmanager Gerard Roelofs laat in een reactie weten dat hij zich “vereerd” voelt dat zijn adviesbureau een bijdrage levert aan de app.

Business development

Naast de ‘exposure’ richting potentiele opdrachtgevers actief in de top van de financiële markt draagt de app in potentie ook bij business development doeleinden van de externe partners. Zo kunnen gebruikers die op zoek zijn naar meer informatie via de app rechtstreeks in contact worden gebracht met de verschillende consultants en coaches.

Kosten

Kosten voor toegang tot ‘The Executive App’ zijn €50 per abonnee per maand. Bedrijven kunnen afhankelijk van het aantal abonnees korting ontvangen. Interesse om ‘The Executive App’ gratis 2 weken uit te proberen? Stuur een email naar ExecutiveAcademy@nibesvv.nl met als onderwerp ‘Gratis try-out account van twee weken op The Executive App’.