Ernst-Jan Mante keert terug naar Charco & Dique

17 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na ruim een jaar afwezigheid is Ernst-Jan Mante weer terug op het oude nest bij Charco & Dique.

Tussen 2013 en 2021 maakte Mante ook al deel uit van het team van de Amsterdamse specialist in compliance, legal en risk management.

Als Projectmanager Compliance was hij betrokken bij diverse CDD, Wwft en Sanctiewet implementatie- en herstelprogramma’s bij verschillende financiële instellingen. Daarnaast fungeerde hij als externe compliance officer bij verzekeraars en pensioenfondsen.

Ernst-Jan Mante, Projectmanager Compliance, Charco & Dique

Na zijn uitstapje keerde Mante vorige maand weer terug bij Charco & Dique. We stelden hem enkele vragen over zijn rentree.

Wat heb je het afgelopen jaar gedaan?

“Ik ben het afgelopen jaar werkzaam geweest als Director bij ACE Management Consultants. Ik ben daar begonnen met het opbouwen van een team rondom de thema’s non-financial risk en in het bijzonder Wwft, Sanctiewet en SIRA. Verder was ik verantwoordelijk voor het opzetten en monitoren van verschillende Wwft-herstel- en verbetertrajecten bij een grootbank.”

Waarom weer Charco & Dique?

“Ik waardeer de inhoudelijke expertise en ondersteuning van collega’s die ik bij Charco & Dique krijg.”

“Als ik bijvoorbeeld een legal opinion wil laten opstellen voor een klant, kan ik hier terugvallen op de expertise van mijn collega’s, in plaats van een extern advocatenbureau in de arm te nemen. Het is een kunst om legal opinions op te kunnen stellen die praktijkgericht zijn en genoeg handvatten bieden om een organisatie daadwerkelijk vooruit te brengen.”

“Bovendien heb ik mij altijd ontzettend thuis gevoeld bij Charco & Dique. Samen met mijn collega’s heb ik veel leuke projecten gedaan, waaronder de ontwikkeling van een geautomatiseerde CDD/screening tool die in ruim 30 verschillende landen moest worden gebruikt.”

“Behalve het meeschrijven van compliance en business requirements en het opstellen van beleid en procedures, hielpen wij ook met de uiteindelijke uitrol van de tool. Een superleuke opdracht, die ik samen met twee collega’s heb mogen opzetten en uitvoeren.”

“Het Charco & Dique-team is in mijn afwezigheid flink gegroeid. Met twee van de nieuwe collega’s ben ik nu al direct klanten aan het ondersteunen met financial economic crime-beleid en SIRA-vraagstukken. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de kennis en kunde van het team.”

Wat maakt jou tot een goede consultant?

“Onze klanten willen vooral ontzorgd worden. Aan mij als consultant de uitdaging om een vooruitziende blik te hebben en eventuele vraagstukken op te lossen al voor ze zich aandienen. Ik boek doorgaans snel resultaat. Dit doe ik door een positieve insteek en door problemen concreet en inzichtelijk te maken en op een resultaatgerichte manier te bekijken.”

“Ik benader projecten vanuit het einddoel en reken dan terug wat ervoor nodig is om het doel te behalen. Denk hierbij aan het betrekken van de juiste mensen, het vaststellen van tijdslijnen en deliverables vaststellen en het aanwijzen van verantwoordelijken. Mijn jarenlange ervaring gecombineerd met deze pragmatische insteek zorgt dat ik anderen tot actie weet aan te zetten.”