14 beste ICT consultancybedrijven van Nederland

20 juni 2013 Consultancy.nl

Capgemini, HP, IBM en KPMG zijn volgens Nederlandse managers de beste ICT consultancybedrijven van Nederland. Dit blijkt uit de ranking ‘De beste ICT-bedrijven 2013’ van zakenblad Management Team (MT). De lijst is gebaseerd op de ervaringen van 437 leidinggevenden met een (mede)beslissingsbevoegd op ICT-gebied.
 
Een overzicht van de beste ICT consultancybedrijven:
1 Capgemini
2 HP
2 IBM
2 KPMG
5 Deloitte
5 Ordina
7 Accenture
7 Cisco
7 KPN
10 Atos
11 Caesar Groep
11 Centric
11 Oracle
11 Sogeti  
 
MT ondervroeg managers naar welke ICT bedrijven zij zouden aanbevelen aan collega’s. Respondenten konden kiezen uit 12 onderzoekscategorieën: naast ‘Consultancy’ konden ze bijvoorbeeld ook kiezen voor ‘Cloud’, ‘Outsourcing’, ‘Kantoorautomatisering’, ‘Detachering’ en ‘Beheer en Onderhoud’. Zie het bericht ‘KPN en Capgemini beste ICT bedrijven van Nederland’ voor de winnaars per categorie.
 
Capgemini
Voor het Capgemini is het de zoveelste erkenning in Nederland binnen korte tijd. Begin deze maand werd Capgemini Consulting, de strategie en management consulting tak, verkozen het adviesbureau met de beste reputatie binnen de Nederlandse adviesmarkt. En eind vorig jaar stond Capgemini bovenaan de ranking 'Populairste ICT Consultancybedrijven'.
 
Zie de pagina 'Rankings' voor een overzicht van alle rankings van adviesbureaus.
 
Onderzoeksverantwoording
Respondenten werden gevraagd om maximaal 3 ICT bedrijven aan te vinken die zij zouden aanbevelen aan collega’s. Per gekozen dienstverlener werd vervolgens een zestal kenmerken voorgelegd met de vraag waarin ze vooral uitblinken: oplossen klachten, flexibiliteit, tijdsplanning, budgetbewaking, prijs/kwaliteitverhouding, inhoudelijke kennis. De dienstverlener die het vaakst is gekozen is verkozen tot de beste dienstverlener binnen de desbetreffende categorie.

Nieuws

Meer nieuws over