Scenter levert grote bijdrage aan Best Value Congres

22 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 28 en 29 mei 2013 vindt het 2-daagse ‘Best Value Congres’ plaats in Delft. Sicco Santema, partner bij adviesbureau Scenter, vervult tijdens het 2-daagse event de rol van dagvoorzitter. Daarnaast geven diverse consultants van het organisatieadviesbureau een inhoudelijke bijdrage aan het programma.
 
Het Best Value Congres wordt in Nederland dit jaar voor het eerst georganiseerd in het Aula Congrescentrum, het evenementencentrum van de TU Delft. Initiatiefnemer is de vereniging Best Value Nederland. De vereniging is niet zo lang geleden opgericht met als doel om het Best Value gedachtengoed uit te dragen en een juiste toepassing van Best Value Performance binnen Nederlandse organisaties te borgen.
 
Best Value Congres
 
Keynote: Dean Kashiwagi
Keynote spreker is Dean Kashiwagi van de Performance Based Studies Research Group van de Arizona State University en grondlegger van de methodiek ‘Best Value Procurement’ (Prestatieinkoop). Best Value Procurement is een nieuwe manier van inkopen, waarbij de kwaliteit van toelevering en het realiseren van het toegezegde werk boven de transactieprijs staan. Volgens Kashiwagi levert dit een lagere TCO, een lager leveringsrisico en een beter totaal resultaat.
 
Workshops
Tijdens het congres worden diverse workshops georganiseerd, waaronder vijf sessies begeleid door Scenter consultants. Op dinsdag 28 mei verzorgt Jeroen van de Rijt, in 2012 nog verkozen tot 'Prestatieinkoop Professional van het Jaar', een sessie over Prestatieinkoop.

Op de tweede dag komen diverse Scenter adviseurs aan bod. Daniela Verheul verzorgt een sessie over de methodiek ‘Best Value Sales’, Sjoerd Posthuma gaat in op de gunningsfase voor de pre-award, Micaela Rydell behandelt een best practice case en Jeroen van de Rijt geeft een presentatie waarin hij ingaat op ‘lessons learned’ uit de praktijk.