Scenter ontwikkelt Lean game voor Gemeente Rhenen

19 december 2012 Consultancy.nl

Gemeente Rhenen heeft Scenter gevraagd om alle 125 medewerkers van de gemeente op een leuke, interactieve manier kennis te laten maken met de principes van Lean. Het organisatieadviesbureau heeft hiervoor een Lean Game ontwikkeld.
 
Nederlandse gemeenten staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Er komen meer taken vanuit de centrale overheid en tegelijkertijd worden er minder middelen beschikbaar gesteld. Gemeenten moeten dus meer met minder doen, zo ook Gemeente Rhenen. Om dit te realiseren heeft Rhenen recentelijk een nieuwe visie ontwikkeld (‘Visie 2011-2015’), waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de toepassing van Lean principes.
 
Scenter - Lean Game
 
Lean Game
Tijdens de Lean Game, die werd ingezet op de medewerkerdag van de gemeente, kwamen alle Lean-principes aan bod. “Mensen ervaren zelf hoe de processen sneller en beter kunnen worden. Ook maakt de Lean Game goed zichtbaar hoe verspillingen het proces verstoren en hoe eenvoudige maatregelen snel resultaat op kunnen leveren” aldus Scenter. Daarnaast helpt de game in het creëren van bewustwording rondom belangrijke gedragseigenschappen, zoals leiderschap en teamwork.
 
“Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag, waarbij alle medewerkers een interessante en leuke introductie met Lean hebben gehad” zegt Pieter Bonthuis, gemeentesecretaris van Gemeente Rhenen.

Nieuws