Scenter organiseert Prestatieverkoop event

06 april 2012 Consultancy.nl

Op 7 mei 2012 organiseert adviesbureau Scenter het event ‘Prestatieverkoop’. Tijdens het event krijgen deelnemers inzicht in de ins en outs van prestatieverkoop, een nieuwe aanpak voor het beheren van inkoopprocessen.
 
Prestatieverkoop
Traditioneel contractmanagement op het gebied van verkoop- en inkoop richt zich op het “controleren en beheersen van klanten”. Volgens de methodiek Prestatieverkoop leidt dit tot suboptimale situaties. Wanneer inkopers durven meer los te laten en te vertrouwen op de expertrol van de verkopende partij, dan levert dit win-win situaties op voor beide partijen. Voorbeelden zijn een lagere Total Cost of Ownership (TCO), een betere onderlinge samenwerking en een tevreden klant met een hogere klantwaarde.
 
Om prestatieverkoop in de praktijk te kunnen toepassen is een “paradigmaverandering” nodig bij inkopers. Zo moeten ze kunnen uitgaan van “hun eigen expertise” en binnen de grenzen van prestatie-inkoop “maximale ruimte bieden aan leveranciers”. Ook is een “proactieve houding” nodig gedurende het traject, vanuit het eerste klantcontact tot en met de uitvoering. De Masterclass Prestatieverkoop helpt aanbesteders met het toepassen van deze nieuwe methodiek.
 
Scenter - Event Prestatieverkoop mei 2012
 
Programma
Het event ‘Prestatieverkoop’ wordt afgetrapt door keynote spreker Dean Kashiwagi, professor aan de Arizona State University en grondlegger van de prestatieinkoop methodiek. Hij geeft deelnemers inzicht in de verschillende aspecten van de prestatieinkoop methode zien, waardoor deelnemers begrijpen hoe de inkoper werkt. Daniëla Verheul, Senior Consultant bij Scenter, neemt bezoekers vervolgens mee in de nieuwe rol van de aanbieders: Prestatieverkoop. Diverse praktijkvoorbeelden staan hierin centraal. Aansluitend is er in de Ronde tafel waar deelnemers de tijd hebben om ervaring te delen en issues te bespreken.
 
Praktische data:
Event: Prestatieverkoop
Tijd: 13.00 – 17.00
Locatie: Sparrendaal, Hoofdstraat 89 te Driebergen-Rijsenburg
Kosten: Deelname is gratis

Nieuws

Meer nieuws over