Deloitte Consulting dicht bij overname Roland Berger

27 maart 2013 Consultancy.nl

Deloitte is opnieuw heel dicht bij een overname van Roland Berger Strategy Consultants. Volgens de Duitse krant ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ zou 's werelds grootste accountants- en adviesbureau in verregaande onderhandelingen zijn met het management team van de Duitsers. Maar Deloitte is niet de enige kaper op de kust, de krant meldt dat ook overige Big 4 kantoren (Ernst & Young en KPMG) zich met veel interesse hebben gemeld.

Fusie afgeblazen
In november 2010 lekte uit dat Deloitte Consulting, de adviestak van het Big 4 kantoor, dicht bij een overname van Roland Berger Strategy Consultants was. Terwijl de deal zo goed als gesloten leek, werd de overname op het laatste moment afgeblazen door de partners van Roland Berger. De oprichter van het bedrijf, Roland Berger, was ervan overtuigd dat onafhankelijkheid beter was voor het consultancykantoor. Hij stopte daarom nog eens €50 tot €80 miljoen in het strategie adviesbureau. Nadat dit bekend werd keerden de partners zich tegen de fusieplannen en kwamen overeen om zelf ook een extra €100 miljoen te investeren.

Deloitte Consulting dicht bij overname Roland Berger

Wereldwijde reputatie
Roland Berger is het enige Duitse consultancybureau met een internationale reputatie in de strategy consulting markt. Onlangs werd een van de weinig overgebleven gespecialiseerde concurrenten Management Engineers overgenomen door Booz & Company. Deloitte Consulting heeft al in termen van omzet de grootste strategy consultancy tak ter wereld, mede door de overname van Monitor eind 2012. Door de overname hoopt Roland Berger op internationaal gebied verder te kunnen groeien om zodoende te kunnen concurreren met marktleiders McKinsey & Company en Boston Consulting Group.

Positief tegenover deal
Roland Berger heeft volgens de krant zijn 250 partners al op de hoogte gebracht van de onderhandelingen. Ook oprichter Roland Berger is ingewijd. Deze keer zouden zij niet negatief tegenover de deal staan, omdat is gebleken hoe moeilijk de economische omstandigheden zijn voor het realiseren van internationale uitbreiding.

Roland Berger Strategy Consultants Deloitte
Wanneer de deal doorgaat dan wordt het gefuseerde bedrijf omgedoopt tot ‘Roland Berger Strategy Consultants Deloitte’. Het Big 4 kantoor kiest daarmee nadrukkelijk om het merk ‘Roland Berger’ in stand te houden, vergelijkbaar met de rebranding van Monitor naar ‘Monitor Deloitte’. 

Nieuws

Meer nieuws over