Booz koopt consultingfirma Management Engineers

26 februari 2013 Consultancy.nl

Booz & Company heeft de internationale consultingfirma Management Engineers (ME) overgenomen. 17 partners en circa 145 consultants stappen over naar het Amerikaanse strategie adviesbureau. Het samengaan van Booz & Company en ME levert volgens de adviesbureaus een "sterke synergie op voor wat betreft klanten, diensten, geografische dekking en cultuur". 

De transactie wordt naar verwachting, na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de partners van Booz & Company, op 2 april van dit jaar afgerond.

Management Engineers
Management Engineers is in 1978 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste gespecialiseerde management consulting firma’s in Duitsland. In de afgelopen 10 jaar breidde het Duitse adviesbureau ook internationaal uit. Inmiddels heeft het tien kantoren in zeven landen: Düsseldorf (hoofdkantoor), Birmingham, Boston, Detroit, Hong Kong, Londen, Madrid, Munchen, São Paulo en Shanghai. De expertise van Management Engineers ligt op het snijvlak tussen strategy consulting en operations management, met name in de automotive- en industriële sectoren.

Booz & Company
Met de overname vergroot Booz & Company haar marktpositie met name in de belangrijke Duitse management consultingmarkt, waar het al sinds 1965 actief is. Na de opening van het eerste kantoor in Düsseldorf (het eerste kantoor van Booz in Europa) volgde kantoren in München, Frankfurt, Berlijn en Stuttgart. In Europa heeft Booz & Company 18 kantoren.

Booz & Company - Europe Offices

"Deze overname is geheel in lijn met de groeistrategie van Booz in Europa, met name in een van onze belangrijkste markten in Duitsland, waar ME beschouwd wordt als Hidden Champion onder de consultanties’, zegt Klaus-Peter Gushurst, Managing Director van Booz & Company in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Gezamenlijk kunnen we onze klanten een groot scala aan functioneel-, branche- en implementatieadvies bieden met een leidende positie in operations consulting".

Cesare Mainardi, CEO van Booz & Company, voegt toe: "De branchekennis en functionele expertise van Management Engineers in internationaal belangrijke markten zal er toe leiden dat we onze klanten nog meer gedifferentieerde vaardigheden kunnen bieden waardoor onze klanten nog beter gaan presteren”. Ook benadrukt hij de strategische en culture 'fit': “Daarnaast passen de firma’s qua cultuur en strategie zeer goed bij elkaar. We staan beiden bekend als praktische strategieconsultants  die naast hun klanten staan om het werk gezamenlijk te voltooien. Beide bedrijven opereren vanuit een resultaatgerichte filosofie.” 

Nieuws