Deloitte dicht bij overname van Roland Berger

18 november 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Deloitte Consulting, de grootste consulting praktijk ter wereld, is dicht bij een overname van strategy adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants.

Deloitte wordt de grootste strategy consultant ter wereld

De overname van Deloitte past in het beleid van het Big Four kantoor. Deloitte Consulting is onlangs door Kennedy benoemd tot het grootste consultancy kantoor ter wereld en Deloitte heeft in haar nieuwe 'As One' strategie ambitieuze groeiplannen aangekondigd. De overname van Roland Berger, een strategy consulting bureau, zou de strategy praktijk van Deloitte tot de grootste maken ter wereld. Hiermee zou Deloitte haar strategy omzet zien groeien tot €2.89 miljard, meer dan de huidige €2.72 miljard van McKinsey. Een overzicht van het huidige strategy consulting landschap (o.b.v. laatste data van Kennedy Information).

Strategy Consulting Landschap

Gespreken bevestigd door Deloitte en Roland Berger

Managing Partner Tijo Collot d'Escury van Roland Berger in Nederland bevestigt dat er 'gesprekken gaande zijn'. Roland Berger wil verder geen toelichting geven op de achtergrond van de overname/fusie. Ook Roger Dassen, bestuursvoorzitter van Deloitte in Nederland, bevestigt de onderhandelingen. 'We zijn in een vergevorderd stadium', aldus Dassen. 'Nu gaan we de procedure in waarbij de partners van beide kantoren hun toestemming moeten geven.'

Roland Berger partners besluiten in december

In december zullen, tijdens de internationale vergadering van partners (rond 10 december), de 170 internationale partners van Roland Berger besluiten over de overname/fusie (strikt juridisch volstaat een driekwart meerderheid).

Roland Berger

Wereldwijd heeft Roland Berger 2100 medewerkers in 25 landen. De jaaromzet wordt geschat op euro €600 miljoen. In Nederland heeft Roland Berger zestig consultants, onder wie zes partners. Het kantoor, met een vestiging aan de Amsterdamse Zuidas, richt zich op internationale ondernemingen.

Deloitte

Deloitte is het grootste accountants- en adviesconcern in de wereld, met een omzet van $26,6 mrd en 170.000 medewerkers. Deloitte Consulting is ook het grootste consultancy bureau ter wereld.