Pentascope: Het Nieuwe Werken minder effectief dan gedacht

14 mei 2012 Consultancy.nl

Het Nieuwe Werken (HNW), synoniem voor plaats- en onafhankelijk werken, is erg populair bij bedrijven. Toch is onderaan de streep de invoering van Het Nieuwe Werken niet altijd even effectief als vooraf wordt gedacht. Dit blijkt uit onderzoek van Pentascope in samenwerking met RUG-student Suzanne Heidstra.

Doelstellingen niet per se behaald
Ongeacht de populariteit van HNW is het niet per se de oplossing voor alle doelen die bedrijven voor ogen hebben. Volgens Joris Scheepens, directeur van Pentascope, kunnen bedrijven door HNW bepaalde doelstellingen goed behalen zoals bijvoorbeeld besparingen op huisvesting of de werk/prive balans van een werknemer. HNW levert echter niet direct meer creativiteit of productiviteit op, en ook andere aspecten als kennisdeling en betrokkenheid nemen vaak eerder af dan toe. 

HNW kan ervoor zorgen dat werknemers het zien als “het recht om thuis te werken” zegt Scheepens tegenover HR Platform P&O Actueel. Hierdoor zou er in plaats van meer contact juist minder contact tussen werknemers en collega’s zijn, waardoor kennisdeling, ideëenontwikkeling en het omzetten van deze ideeën minder tot stand komt. Dit resulteert ook in minder spontaniteit en creativiteit, aangezien werknemers elkaar minder opzoeken voor een goed gesprek of om ideëen te testen. Door minder contact of juist vluchtige contacten gaan werknemers zich minder betrokken voelen bij de collega’s en het bedrijf. Dit benadeelt de ontwikkeling van werknemers en zorgt voor minder kennisdeling. 

Cultuurslag
Volgens de Pentascope adviseur kunnen maar weinig bedrijven HNW echt goed invoeren, aangezien een ingrijpende cultuurslag nodig is, wat veel bedrijven nogal eens onderschatten. De eigen bedrijfscultuur behouden kan met invoering van HNW zeer lastig zijn. Voor bedrijven waar managers jarenlang top-down opdrachten uitdelen zal HNW dan ook geen oplossing zijn. De cultuuromslag van een bedrijf duurt nu eenmaal langer dan het inrichten van een werkplek die past bij HNW, zoals een flexplek. Wel geschikt zijn bedrijven met een cultuur waarin medewerkers reeds proactief kennis delen, verantwoordelijkheden nemen, en contacten opzoeken. 

HNW past niet altijd
Toegeven dat HNW niet past bij een bedrijf vereist enige moed. Hij stelt dat bedrijven niet zomaar met de hype mee moeten gaan, maar juist goed moeten onderzoeken welke impact HNW op de cultuur van het bedrijf heeft, en of het wel geschikt is met het oog op de behoeftes van werknemers. HNW is maatwerk, daarom zijn de beloftes (zoals een hogere productiviteit en sterkere competitieve positie van het bedrijf) die HNW volgens voorstanders lijken waar te maken, niet per se redenen om voor HNW te kiezen.

Nieuws

Meer nieuws over