EnVivo opent kantoor in Leiden na analyse BCI

02 oktober 2012 Consultancy.nl

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf EnVivo Pharmaceuticals gaat zijn Europese hoofdkantoor vestigen op het Bio Science Park van Leiden. De beslissing voor Leiden volgde op een uitgebreide analyse van potentiële locaties om de Europese activiteiten te huisvesten. De locatieanalyse werd uitgevoerd door het Nederlandse adviesbureau Buck Consultants International. 

Het nog jonge bedrijf heeft een veelbelovende pijplijn voor medicijnen tegen ziekten van het centrale zenuwstelstel. 

Locatieanalyse
Buck Consultants Internationa vergeleek voor EnVivo een groot aantal Europese locaties op kenniswerkergerelateerde factoren, vastgoed, immigratiebepalingen en de toekomstige situatie voor Amerikaanse expatriates. Het bedrijf koos voor Leiden en meer specifiek het Bio Science Park Leiden. Kees Been, CEO van EnVivo Pharmaceuticals toont zich verheugd over de nieuwe locatie. “We zien er naar uit ons Europese kantoor hier te beginnen, parallel aan de voortgang van de ontwikkeling van onze zenuwstelsel-therapieën”. 

Leiden trots
Naast de voordelen van het Leiden Bio Science Park was de nabijheid van luchthaven Schiphol een van de doorslaggevende factoren. Burgemeester van Leiden Henri Lenferink is trots “We zijn ervan overtuigd dat dit een geweldige beslissing is voor EnVivo, ons Bio Science Park en de stad Leiden. Ik ben ervan overtuigd dat hier voor EnVivo een mooie toekomst in het verschiet ligt”.

Nieuws