Omzetdaling van 13 procent voor Towers Watson

05 februari 2013 Consultancy.nl

In navolging van o.a. Boer & Croon, Twynstra Gudde en verschillende ICT adviesbureaus heeft ook Towers Watson Nederland teleurstellende financiële resultaten geboekt. Het adviesbureau, dat diensten aanbiedt op het gebied van HR advies en financial advisory, zag in het afgelopen jaar 13% van haar omzet verdampen. Wel wist Towers Watson onder de streep zwarte cijfers te schrijven. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het consultancykantoor onlangs deponeerde.
 
De omzet van Towers Watson is in het afgelopen boekjaar met een kleine €4 miljoen gedaald, tot €27,2 miljoen. De omzetdaling heeft ook een grote impact gehad op de winstgevendheid: de winst daalde van ruim €4 miljoen in boekjaar 2011 naar een kleine 9 ton in boekjaar 2012. De daling in inkomsten heeft met name te maken met de fors mindere omzet per medewerker (‘revenue per employee’), doordat het aantal FTE’s stabiel bleef (105 in 2012 vs 104 in 2011). Als gevolg hiervan kwam de gemiddelde omzet per medewerker in 2012 uit op afgerond €260.000, het jaar daarvoor was het nog circa €300.000.
 
Towers Watson geeft geen toelichting op de jaarcijfers, naar verwachting is de omzedaling per adviseur veroorzaakt door lagere tarieven en een mindere declarabiliteit van consultants.

Towers Watson
 
Positief vooruitzicht
Voor komend jaar verwacht het adviesbureau geen “significante vermindering van de omzet, winstgevendheid of aantal medewerkers” aldus Towers Watson in het jaarverslag.
 
Gerelateerde berichten:
- Investance boekt al 12 jaar op rij double digit groei
- Boer & Croon verliest 22 procent van omzet in 3 jaar
- Twynstra Gudde verliest 28 procent van omzet in 3 jaar
- Simon-Kucher booming ondanks krimpende adviesmarkt

Nieuws

Meer nieuws over