Investance boekt al 12 jaar op rij double digit groei

01 februari 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen jaren heeft de wereldwijde consulting markt, als gevolg van de financiële crisis, een turbulente periode beleefd.  Diverse wereldwijde adviesbureaus hebben de crisis niet overleefd en het merendeel van de bedrijven krijgt te maken met significante dalingen van de omzet en winstgevendheid. Ook in Nederland was deze trend goed zichtbaar; zo hebben onder andere gerenommeerde adviesbureaus als Boer & Croon (22% omzetdaling in 3 jaar tijd) en Twynstra Gudde (28% omzetdaling in 3 jaar tijd) het moeilijk. Ook de grote ICT adviesbureaus als Atos, Capgemini, Logica en Ordina worden al maanden genoodzaakt om forse bezuinigingen door te voeren in hun bedrijfsvoering en personeelsbestand.
 
Er zijn echter altijd uitzonderingen op de regel. Medio vorig jaar lichtte Consultancy.nl al de prestaties van Simon-Kucher & Partners  uit. De specialist op het gebied van sales & marketing heeft geen enkele last van de financiële crisis en boekt al jaren op rij een omzetrecord. Vandaag lichten we de prestaties van Investance uit, een adviesbureau dat sinds de oprichting in 2001 een gemiddelde jaarlijkse groei van maar liefst 45% wist te behalen.
 
Investance
Investance is in 2001 opgericht in Parijs, Frankrijk. Sinds de oprichting is het adviesbureau exponentieel gegroeid, allereerst binnen Frankrijk. Vanaf 2005 streefde Investance naar een internationale uitbreidingsstrategie. Kantoren werden geopend in de grote financiële centra van Londen, New York en Hongkong. In de afgelopen 24 maanden is Investance nog verder uitgebreid met nieuwe kantoren in Singapore en Mumbai. Het Nederlandse kantoor van Investance, dat onder leiding staat van Thomas Berger, werd in september 2011 geopend. Het adviesbureau heeft momenteel ruim 300 consultants verspreid over 7 landen.
 
Investance Uitbreiding
 
Diensten
Vanaf de start heeft Investance zich altijd uitsluitend gefocust op financiële dienstverleners. Hoewel de diensten Investance van oorsprong bestaan uit management consulting en IT consulting, is business outsourcing in de afgelopen jaren toegevoegd aan het dienstenportfolio. Investance bedient alle segmenten van de Financiële sector, waaronder retail banking, investment banking, verzekeringen en vermogensmanagement.
 
Investance Diensten