Simon-Kucher booming ondanks krimpende adviesmarkt

20 juli 2012 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners (SKP) heeft geen enkele last van de financiële crisis. Terwijl gerenommeerde adviesbureaus, waaronder Twynstra Gudde (-28% omzetdaling in 3 jaar tijd), Capgemini (ingrijpende reorganisatie aangekondigd) en de Big4 kantoren, hard geraakt worden door de economische malaise, boekt de internationale strategie consultant al jaren op rij een omzetrecord.

Opnieuw recordomzet verwacht
In het eerste halfjaar van 2012 heeft het adviesbureau een omzet van bijna €70 miljoen gerealiseerd, een stijging van 21% ten opzichte van de cijfers het jaar ervoor. In 2010 bereikte SKP een mijlpaal - voor het eerst behaalde het strategy consulting kantoor een wereldwijde omzet van meer dan €100 miljoen. En vorig jaar brak het door de barriere van €120 miljoen. “Onze groei bevindt zich ruim boven het marktgemiddelde” rapporteren CEO’s Klaus Hilleke en Georg Tacke. “Over heel 2012 verwachten wij een recordomzet van €140 miljoen”.

Simon-Kucher booming ondanks krimpende adviesmarkt

Simon-Kucher & Partners Nederland
Het Nederlandse filiaal van Simon-Kucher, onder leiding van Onno Oldeman, draagt al sinds haar opening in 2008 meer dan evenredig bij aan deze groeicijfers. Oldeman: “Met onze scherpe focus op het verbeteren van de opbrengsten van bedrijven onderscheiden we ons duidelijk van de inmiddels uitgemolken kostenoptimalisatie trajecten. Door concrete en effectieve metingen helpen wij onze klanten snelle winststijgingen te realiseren. In crisistijden zijn deze kwaliteiten van essentieel belang voor bedrijven”, aldus Oldeman.

“Mede door deze aantoonbare impact op de bottom line is de omzet in Nederland over de eerste helft van 2012 anderhalf keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.” Een duidelijk zichtbare trend, is dat bedrijven zich sterker op de markt focussen, met name in tijden van onzekerheid. Simon-Kucher, gespecialiseerd in Sales, Marketing en Pricing, wordt steeds vaker gevraagd hierin te adviseren. “Met onze uitgebreide programma’s helpen wij bedrijven alles uit de markt te halen wat hen toekomt”.

Internationale uitbreiding
Een belangrijke pijler van de groeistrategie van het bedrijf is internationale expansie. Tacke: “Momenteel, zijn we bezig met de voorbereidingen voor de opening van onze kantoren in Dubai en Istanbul. En over maximaal een jaar zijn wij met 2 kantoren in São Paulo en Santiago de Chili ook in Latijns-Amerika aanwezig.”

150 nieuwe consultants gezocht
Wereldwijd nam het adviesbureau in het eerste halfjaar 76 nieuwe consultants aan, waardoor het nu ruim 625 werknemers heeft verspreid over 23 kantoren. Om de ambitieuze groeidoelstellingen te kunnen waarmaken is Simon-Kucher van plan om dit jaar nog 150 nieuwe adviseurs aan te trekken.

Nieuws

Meer nieuws over