Capgemini Nederland gaat na de zomer reorganiseren

13 juli 2012 Consultancy.nl

Capgemini gaat reorganiseren. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het een “omvangrijk turnaround-programma” gaat doorvoeren. Doel van het programma is om op korte termijn de gevolgen van de uitdagende marktomstandigheden te ondervangen en op de langere termijn de huidige organisatie aan te laten sluiten op de veranderende klantvraag. Dat er banen gaan sneuvelen staat vast, hoeveel banen in het geding zijn wil Capgemini nog niet kwijt. Details worden na de zomer vrijgegeven.

De ‘turnaround’ heeft met name betrekking op de onderdelen Application Services en Financial Services. Daarnaast zal ook worden gewerkt aan de vereenvoudiging en vermindering van het aantal staf- en managementlagen. Capgemini benadrukt dat er geen impact zal zijn op de dienstverlening naar klanten: “Onze dienstverlening zal niet veranderen", aldus een woordvoerster van het adviesbureau.

Ondernemingsraad
De plannen voor de reorganisatie zijn door de directie ter advisering voorgelegd aan de centrale ondernemingsraden. Dat adviestraject kan nog tot aanpassingen van de plannen leiden. Na de zomer zullen de definitieve plannen worden bekendgemaakt.

Crisis in de adviesbranche
Verschillende adviesbureaus worden geraakt door de financiële en economische crisis. De omzet in de adviesbranche ligt in 2011 gemiddeld 20% lager dan in 2008. In diezelfde periode is de winstmarge gedaald van boven de 7% naar 3 à 4%. De crisis treft niet alleen de boutique en middengroot consultancykantoren, ook gerenommeerde adviesbureaus worden geraakt. Zo bleek begin deze week uit een analyse van Consultancy.nl dat de omzet van Twynstra Gudde in de afgelopen drie jaar jaar met 28% is gedaald.

Nieuws