Simon-Kucher behaalt recordomzet in jubileumjaar

03 februari 2011 Simon-Kucher & Partners

Simon-Kucher & Partners heeft in 2010 een recordomzet van >€100 miljoen gerealiseerd

Het internationale strategie en marketing consultancybureau Simon-Kucher & Partners heeft een recordomzet behaald in 2010. Het adviesbureau verbeterde de omzet met 19 procent ten opzichte van 2009 tot een recordhoogte van €105.4 miljoen. Voor het eerst in haar 25-jarige geschiedenis passeerde het kantoor de magische grens van €100 miljoen. Daarnaast is het team gegroeid met 14 procent; op dit moment werken er meer dan 500 consultants. Simon-Kucher Nederland, opgericht eind 2008, heeft momenteel 15 consultants in dienst.

CEO’s Klaus Hilleke en Georg Tacke zijn uitermate tevreden met de cijfers van 2010. “Zoals bijna elk jaar het geval is, zijn onze resultaten van 2010 bovengemiddeld vergeleken met de industrie. Na 25 jaar zaken doen, zijn we naar dezelfde hoogte gegroeid als de Boston Consulting Group 25 jaar geleden. Dat is een positief teken,” volgens Tacke.

Groeiverwachting
Meer dan 40 procent van de omzet van het oorspronkelijk Duitse adviesbureau wordt inmiddels in internationale vestigingen behaald. Simon-Kucher zet deze internationale groeistrategie dan ook verder voort. In de loop van 2010 zijn vier nieuwe kantoren geopend in Beijing, Kopenhagen, Singapore en Sydney. Het adviesbureau ziet grote kansen voor uitbreiding in de Aziatische markt. De reactie op het openen van de twee kantoren in Beijing en Singapore was erg veelbelovend. Het totaal aantal kantoren van Simon-Kucher komt momenteel op 23, verspreid over 17 landen.

Simon-Kucher Amsterdam ook zeer succesvol
Zo steeg ook de omzet van Simon-Kucher Nederland in 2010 exponentieel. Het kantoor van Simon-Kucher in Amsterdam groeide naar 15 consultants. De omzet kwam voort uit projecten in zeer diverse sectoren als fabrikanten van consumentengoederen, industriële producenten, groothandels, retailers en verzekeraars. De toekomst ziet er veelbelovend uit met een jaarlijkse groeiverwachting van tenminste 20 procent op de middellange termijn.

Vooruitblik op 2015
De vooruitzichten voor 2011 zijn ook rooskleurig. Het hoge aantal openstaande opdrachten en projectaanvragen zullen Simon-Kucher op het huidige groeispoor houden. Voor 2011 wordt verwacht dat de omzet wederom stijgt met 15 procent en dus boven de 120 miljoen euro komt, wat wederom een record zou zijn. “In 2015 willen we de grens van €200 miljoen voorbij zijn,” vertellen CEO’s Hilleke en Tacke.  Hiervoor is het bedrijf goed uitgerust met expertise en personeel.

Over Simon-Kucher & Partners
Simon-Kucher & Partners (SKP) is een internationaal adviesbureau met 500 professionals op 23 kantoren wereldwijd. SKP is opgericht in 1985 en heeft meer dan 25 jaar ervaring met het verschaffen van advies op het gebied van strategy consulting en marketing consulting. Simon-Kucher & Partners wordt door analisten beschouwd als ’s werelds leider op het gebied van pricing advies.

 

Nieuws

Meer nieuws over