Omzet Baker Tilly International met 3 procent gestegen

05 februari 2013 Consultancy.nl

Baker Tilly International heeft in het afgelopen boekjaar haar werelwijde omzet met 3% weten te verhogen. De omzet voor het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2012 kwam uit op $3,3 miljard. Het financieel adviesbureau heeft de omzetgroei met name te danken aan verdere international expansie, zo steeg de omzet sterk in Latijns Amerika en Azië.
 
"Dit is een sterke prestatie, zeker in het licht van de blijvende onzekerheid in vele markten” zegt Geoff Barnes, CEO van Baker Tilly International.
 
Baker Tilly Berk - Omzet BTB International
 
EMEA
Ondanks de lopende onzekerheid en volatiliteit in sommige markten, vooral binnen de Eurozone, presteerde Europa goed in 2012. Dit heeft bijgedragen aan een gecombineerde omzetstijging van 8% voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "We zijn erg enthousiast over Afrika en het Midden-Oosten” zegt Barnes. In laatst genoemde regio heeft Baker Tilly International in het afgelopen boekjaar vijf nieuwe member firms toegevoegd aan haar netwerk.
 
Opkomende markten
"Opkomende markten, en dan met name de regio Asia Pacific, realiseerden een omzetstijging van 30%", aldus Barnes. "Baker Tilly China presteerde veruit het beste, mede als gevolg van een grote toename van de vraag naar accountancy- en financial advisory diensten in reactie op de expansie van de Chinese kapitaalmarkt.”
 
In Latijns-Amerika steeg de omzet met 14%. Ook hier ziet Baker Tilly International een stijging van de vraag naar een scala aan diensten, afkomstig van zowel ambitieuze binnenlandse ondernemers als van internationale bedrijven op zoek naar mogelijkheden in de hele regio.
 
Groeistrategie
Het adviesbureau laat ook weten een ambitieuze groeistrategie te volgen, met als doel om de kloof met de Big 4 kantoren (PwC, Deloitte, Ernst & Young en KPMG) en overige wereldwijde zakelijke dienstverleners als BDO en Grant Thornton te verkleinen: “"We hebben een ambitieuze groeistrategie. Multinationals zien het enorme potentieel in de groeimarkten ook. Ze zijn op zoek naar eerste klas advies en hulp in de betreffende regio’s en wij willen graag aan die behoefte voldoen.“
 
Baker Tilly Berk
De Nederlandse member firm van Baker Tilly International, Baker Tilly Berk, heeft circa 800 medewerkers verspreid over 19 vestigingen.

Nieuws

Meer nieuws over