ROA en Ooa organiseren Ernst Hijmanslezing 2013

21 januari 2013 Consultancy.nl

Vandaag vindt de Ernst Hijmanslezing* 2013 plaats in het Maitland Theater van de Baak in Driebergen. Dit jaar wordt de lezing uitgesproken door Prof. Paul Schnabel en becommentarieerd door Stine Jensen. Circa 400 organisatieadviseurs en opdrachtgevers zullen de lezing bijwonen.  
 
De Ernst Hijmanslezing is vernoemd naar Ernst Hijmans (1890- 1987), erkend als een van de grondleggers van het organisatieadviesvak in Nederland. In 1920 richtte hij samen met Vincent Willem van Gogh het eerste organisatieadviesbureau van Nederland op: Organisatie Advies Bureau. Diverse gerenommeerde Nederlandse adviesbureaus stammen (indirect) af van zijn adviesbureau, waaronder Andersson Elffers Felix, AT Osborne, Berenschot, Boer & Croon, GITP en Twynstra Gudde.
 
Ernst Hijmanslezing 2013
De Ernst Hijmanslezing 2013 wordt afgetrapt door Frank Hüsken, dagvoorzitter Ernvan het event. Hij zal namens de organisatoren ROA en Ooa de gasten welkom heten. Om 16.30 start de lezing van Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij zal in zijn lezing diverse thema’s aan de orde stellen die consultants in hun dagelijkse werk ook tegenkomen. Zo zal hij ingaan op de algemene staat van Nederland en de veranderingen die adviseurs meemaken in verschillende branches.
 
Ernst Hijmanslezing 2013
 
Zijn lezing zal worden becommentarieerd door schrijfster en filosoof Stine Jensen. Zij zal tussen 17.15 en 17.40 reflecteren op de uitspraken van Paul Schnabel en de aanwezigen tot nadenken zetten over de werkelijkheid die ze gepresenteerd krijgen. De Ernst Hijmanslezing 2013 wordt afgesloten met een borrel en buffet.
 
* Over de Ernst Hijmanslezing
De Ernst Hijmanslezing is in het leven geroepen om een impuls te geven aan het maatschappelijke debat over de professie van organisatieadviseurs. De lezing bestaat sinds 2002 en is een gezamenlijk initiatief van de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) en de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa).

Nieuws

Meer nieuws over