Kyden lanceert ESG Officer traineeship voor young professionals

21 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Kyden heeft een nieuw traineeship gelanceerd voor young professionals die een loopbaan in de consultancy willen combineren met het versnellen van de duurzame transitie van de maatschappij.

Het nieuwe ‘ESG Officer Traineeship’ van Kyden is een tweejarig programma waarin starters zich doorontwikkelen tot adviseurs en experts op het gebied van environmental, social en governance (ESG).

Kyden is een bekende speler in de ESG-consultancymarkt: vorig jaar werd het bureau  erkend als vooraanstaande speler op het gebied van duurzaamheidsadvies in twee verschillende rankings, de MT1000 en de Beste Adviesbureaus van Nederland.

Kyden in actie op World Earth Day

Kyden in actie op World Earth Day

Het bureau richt zich op projecten die de overgang naar een duurzame samenleving versnellen. Dit omvat onder andere het voorbereiden op de CSRD-wetgeving, het integreren van ESG-veranderingen binnen de organisatie, het ontwikkelen van duurzame businessmodellen, het bevorderen van diversiteit & inclusie en het bijdragen aan datatransformatie om bijvoorbeeld de uitstoot binnen de keten te verminderen.

De talenten binnen het traineeship doorlopen een uitgebreid ontwikkelprogramma gericht op alle aspecten van ESG en de CSRD, zoals tools en raamwerken, regelgeving en meer. De young professionals brengen het geleerde direct in de praktijk door bij verschillende organisaties in de private en publieke sector te werken aan projecten met ESG-impact. 

Daarnaast is er volop aandacht voor professionele ontwikkeling. Het programma stelt young professionals in staat om te leren en te ervaren wat hun drijfveren en eigenschappen zijn, hoe ze deze het beste kunnen inzetten en hoe ze daarmee in samenwerking met hun collega’s en opdrachtgevers duurzame impact kunnen maken.

Er staat bovendien een people manager klaar om de young professionals te coachen en ze bij te staan in hun ontwikkeling of wanneer ze tegen uitdagingen aanlopen. Elke week komen alle young professionals samen op één van de vestigingen van Kyden, om samen te leren en te sparren – en natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid.

De eerste klas van het ESG Officers traineeship is al gestart. De tweede groep gaat in september van start.