Van trainee naar consultant: Een reis van groei en ontwikkeling

23 april 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anne Bakker en Simone Mentink doorliepen het tweejarige traineeship van Quintop en maakten vervolgens promotie naar consultant bij het HR-adviesbureau. Ze zijn het er beiden over eens: “Bij Quintop onderga je een steile leercurve, zowel professioneel als persoonlijk.”

Het HR-traineeship van Quintop is een uitgebreid programma van twee jaar, gericht op young professionals en pas afgestudeerde talenten die zich willen ontwikkelen tot volwaardige HR-consultants. Tijdens het programma werken de trainees aan diverse opdrachten voor gerenommeerde klanten, waaronder AkzoNobel, ASML en Bol, en krijgen ze intensieve training in projectmanagement, HR en communicatie.

Na het afronden van het traineeship heeft zowel Anne als Simone ervoor gekozen om aan boord te blijven bij Quintop en door te stromen naar de rol van consultant.

Anne Bakker en Simone Mentink - Quintop

Anne kijkt met een glimlach terug op haar tijd als trainee: “Het was een mooie en leerzame reis die heeft bijgedragen aan zowel mijn professionele als persoonlijke groei. Ik ben dankbaar voor de leerervaringen en voel mij na dit traject voorbereid op de volgende stap in mijn carrière.”

Simone herkent het helemaal: “De afgelopen twee jaar heb ik vooral veel geleerd over mezelf, mijn werkvoorkeuren en mijn passie voor teamwerk om doelen te bereiken.”

Van trainee naar HR-consultant

Met de opgedane kennis en ervaring uit het traineeship zijn Anne en Simone enthousiast begonnen aan hun nieuwe rol als HR Consultant bij Quintop.

Anne motiveert haar keuze: “Voor mij is het belangrijk om anderen te helpen en daarbij een positieve bijdrage te leveren aan organisaties. Daarnaast hecht ik veel waarde aan mijn eigen ontwikkeling, en het werken met diverse klanten aan uitdagende opdrachten draagt daaraan bij.”

“Wanneer ik terugkijk, ben ik misschien wel het meest trots op mijn flexibiliteit.”

Simone beschrijft haar overstap als een “logische stap” en benadrukt haar enthousiasme voor het experimenteren en het opdoen van diverse ervaringen bij klanten. “Doorgaans is geen dag hetzelfde en moeten we regelmatig de koers bijstellen. Deze dynamiek houdt het werk voor mij boeiend.”

Diversiteit aan opdrachten

Anne heeft tijdens haar traineeship voor zeven verschillende klanten gewerkt, variërend van kleine organisaties tot grote multinationals. Haar taken omvatten onder andere het moderniseren van arbeidsvoorwaarden, het implementeren van HR-systemen, het opstellen van HR-beleid en het ondersteunen bij het opzetten van een nieuwe HR-organisatie.

Op welke klantopdracht ze het meest trots is? “Voor mij springt er niet per se één opdracht uit. Ik ben vooral trots op mijn vermogen om snel te schakelen en relaties op te bouwen in nieuwe omgevingen.”

Ook Simone heeft bij verschillende klanten gewerkt aan uiteenlopende vraagstukken. “Mijn taken varieerden van het ondersteunen bij het (her)ontwikkelen van processen tot het vormgeven en implementeren van een nieuw service delivery model. Daarnaast heb ik een veranderings- en communicatieplan opgesteld voor nieuwe functies in een HR-systeem en een agile transformatie voorbereid.”

“Het samenwerken met ervaren collega’s bij de klant was waardevol voor mijn ontwikkeling.”

“Wanneer ik terugkijk, ben ik misschien wel het meest trots op mijn flexibiliteit”, geeft ze aan. “Het vermogen om in verschillende situaties in te springen en met optimisme van start te gaan, vind ik een essentiële eigenschap voor iedere consultant!”

Ontwikkelmogelijkheden binnen Quintop

Zowel Anne als Simone benadrukt de collegialiteit en de ondersteuning vanuit Quintop die ze hebben ervaren tijdens het traineeship. Trainees worden binnen het programma onderdeel van een traineegroep met wie ze trainingen volgen en intervisiesessies volgen. Daarnaast krijgen trainees een vaste mentor – deze ervaren consultant denkt mee over carrièredoelen en helpt bij het reflecteren op groei en wensen.

“Het samenwerken met ervaren collega’s bij de klant was waardevol voor mijn ontwikkeling”, stelt Anne. “Sparren, van elkaar leren en samen tot de beste oplossingen komen.”

Simone wijst op de diversiteit in het trainingsprogramma: “De trainingen op het gebied van agile werken hebben bij mij grote interesse gewekt. Dit is een onderwerp waar ik mij verder op zou willen ontwikkelen.”