‘Het High Potential Programma van Quintop zit vol uitdagingen’

14 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een master Human Resource Studies en werkervaring als junior projectmanager op zak, begon Julia Aartsen in februari van vorig jaar aan het tweejarige High Potential Programma van Quintop HR Consultants. Een jaar later, en daarmee op de helft, deelt ze haar ervaringen.

Met meer dan 30 consultants geldt Quintop in de markt als een expert op het gebied van digitale HR-transformatie, HR-operating model & GBS-transformatie en businesstransformatie. 

Voor ambitieuze talenten biedt het bureau het zogeheten High Potentials Programma, een traject dat ze opleidt op het gebied van onder meer HR, projectmanagement, agile werken, organisatieverandering, persoonlijke ontwikkeling en communicatievaardigheden en ze zo klaarstoomt voor een volwaardige HR-adviesrol.

Julia Aartsen, Junior HR Consultant, Quintop

Julia Aartsen, inmiddels ruim een jaar onderweg in het tweejarige programma, kan terugkijken op een enerverende periode: “Het eerste jaar binnen het High Potential Programma van Quintop zat vol uitdagingen: het was leerzaam, productief en bood veel voldoening”, zo trapt ze af.

Quintops High Potential Programma biedt vele mogelijkheden en je krijgt veel middelen aangereikt”, vervolgt Julia. “Het ondersteunt zowel je inhoudelijke vorderingen bij opdrachten als persoonlijke ontwikkeling door middel van training en coaching.”

Pragmatisch en steile leercurve

Wat Julia onder meer aanspreekt aan het programma is dat zij en haar collega’s alle kennis en vaardigheden die ze in het programma opdoen direct in de praktijk kunnen brengen.

Zo mocht Julia zelf al vroeg aan de slag met haar eerste opdracht. Daarin zette ze zich in voor een organisatie die voor de opgave stond om een bedrijfsonderdeel af te splitsen. Hierin was ze medeverantwoordelijk voor de overname en overdracht van diverse systemen.

“Nieuwe uitdagingen zijn kansen om elke dag beter te worden.”

In een volgende opdracht kwam Julia te werken voor een multinational, waar ze de HR-processen in kaart heeft gebracht. Dit project betrof de implementatie van een nieuw systeem waarmee medewerkers gemakkelijker verlof kunnen registeren.

“Ik was medeverantwoordelijk voor het in kaart brengen van de huidige HR-processen, het formuleren van de juiste voorwaarden voor het systeem en het zorgen dat de deliverables op tijd werden afgeleverd”, licht ze haar rol toe.

Prettige cultuur en goede begeleiding

Julia kijkt met veel plezier terug op deze uitdagende opdrachten en trainingen. Wat het High Potentials Programma van Quintop in haar ogen echter vooral tot een succes maakt, is de “prettige cultuur” die ze binnen het adviesbureau ervaart. “Quintop is een warme en gastvrije omgeving met een professionele werksfeer.”

Bovendien wijst Julia op de uitstekende begeleiding die ze gedurende het programma krijgt: “Het is erg prettig om binnen het traineeship een mentor te hebben waar ik wekelijks mee kan sparren over inhoudelijke en praktische zaken.”

Voor Julia ligt de volgende uitdagende opdracht al te wachten. Daarin neemt ze rol van projectmanager op zich. Bij een opdrachtgever van Quintop zal ze zich bezighouden met het optimaliseren van een tijdregistratiesysteem. Julia kijkt ernaar uit om aan haar nieuwe rol invulling te geven: “Als projectmanager zijn de uitdagingen weer anders, en daar wordt het er alleen maar leuker van.”

Met nog een jaar te gaan, kan Julia het High Potential Programma nu al van harte aanbevelen. “Ik vind het een waardevolle aanvulling in de beginfase van mijn carrière.” 

Tot slot geeft ze nog een tip mee aan toekomstige junior HR-consultants bij Quintop: “Uiteraard is het aan jezelf om het beste eruit te halen. Werk hard, wees proactief en wees bereid om buiten je comfortzone te stappen. Nieuwe uitdagingen zijn kansen om elke dag beter te worden.”