Rick Weijers: Van trainee naar senior consultant bij Quintop

15 februari 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Enkele jaren terug liep Rick Weijers, toen vers uit de schoolbanken, binnen bij Quintop, waar hij met veel enthousiasme besloot te starten als trainee. Begin dit jaar maakte hij bij het HR-advieskantoor voor de tweede keer promotie. Alle aanleiding voor Consultancy.nl om hem wat vragen te stellen over zijn nieuwe rol als senior consultant en hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

Het Utrechtse Quintop is een adviesbureau dat zich toelegt op HR-consultancy. In de markt geldt Quintop als een expert op het gebied van digitale HR transformatie, HR-operating model & GBS transformatie en business transformatie.

Voor jonge ambitieuze talenten biedt Quintop het zogeheten High Potentials Programma, een traject dat hen opleidt in gebieden als HR, projectmanagement, agile werken en organisatieverandering, en hen zo klaarstoomt voor een volwaardige HR-adviesrol.
Rick Weijers, Senior Consultant, Quintop Met het programma onderstreept Quintop hoezeer het bureau hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van zijn medewerkers. ”We bieden onze Quintoppers de kans om hun zakelijke en persoonlijke vaardigheden te versterken en verder te ontwikkelen. We creëren een stimulerende en uitdagende omgeving waar onze Quintoppers kunnen groeien in hun functie en waar ze kunnen leren van elkaar.”

Wie dat uit eerste hand heeft mogen ervaren, is Rick Weijers. Na het afronden van zijn master in Business Administration (Organisational Design & Development) sloot hij zich in 2019 aan bij het High Potentials Programma van Quintop. Het programma heeft volgens Rick “enorm bijgedragen aan mijn persoonlijke groei”, zo laat hij weten.

”Door samen met andere High Potentials in het traject te zitten, leer je elkaar heel goed kennen. Feedback krijgt dan steeds meer diepgang. Ik heb bijvoorbeeld van mijn collega’s geleerd dat als ik meer van mezelf laat zien, ik meer impact heb op anderen. Dat gebruik ik nu ook in mijn projecten bij klanten”, vertelt hij in gesprek met Consultancy.nl.

Rick heeft zich de afgelopen jaren mogen inzetten voor uiteenlopende bedrijven. Zo werkte hij vanuit Quintop als HR Data & Compensation Specialist bij chemiebedrijf Nouryon, zette hij zich enige tijd in als PMO'er en integratiespecialist voor ING, en vervulde hij tot medio vorig jaar binnen AkzoNobel de rol van Global HR Project Manager.

En in zijn huidige project vervult hij een leidende rol als HR Transformation Lead (Belgium & Luxembourg) bij Adecco.

Van trainee naar Senior Consultant

Naast dat hij de afgelopen jaren enorm veel geleerd heeft, heeft Rick bovendien in slechts drie jaar tijd grote sprongen gemaakt. Zo maakte hij eerst de stap van trainee naar Consultant om inmiddels ook te zijn benoemd tot Senior Consultant. “Geweldig”, aldus Rick, die ernaar uitkijkt om in deze nieuwe rol “nog meer te kunnen bijdragen bij de bedrijven waar ik voor mag werken”.

Naast meer verantwoordelijkheid en zwaardere rollen bij klanten krijgt Rick als Senior Consultant ook binnen Quintop zelf meer op zijn bordje: “Ik krijg nu ook de mogelijkheid om het komende jaar een of meerdere High Potentials te begeleiden in hun ontwikkeling.”

Plezier, drive en geluk

Hoe Rick zijn snelle groei verklaart en wat hem daarbij heeft geholpen? “Plezier, drive en ook zeker een portie geluk. Ik heb simpelweg veel plezier in mijn werk, wil hard werken om de klant tevreden te stellen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden en omstandigheden die me in staat hebben gesteld om mezelf te bewijzen”, zo legt hij uit.

Ook wijst Rick op de steun en begeleiding die hij van zijn collega’s en leidinggevenden heeft gekregen. “Bijvoorbeeld in het persoonlijk leiderschapsprogramma, waar alle medior en senior consultants aan deelnemen bij Quintop.”

“Ik heb simpelweg veel plezier in mijn werk, wil hard werken om de klant tevreden te stellen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden en omstandigheden die me in staat hebben gesteld om mezelf te bewijzen”
– Rick Weijers, Quintop

Quintop Partner Marja van den Tweel, die tijdens Ricks tijd als trainee zijn mentor was, is in elk geval trots op de stappen die haar collega in drie jaar heeft gezet: “Rick is een echte Quintopper. Hij werkt met veel passie en haalt het beste in zichzelf naar boven…Ik kijk uit naar de volgende fase van Rick als consultant én als collega.”

Ambities

Gevraagd naar wat zijn nieuwe rol hem zal brengen en welke ambities hij heeft voor de toekomst, is Rick helder: “Ik kijk er erg naar uit om te werken met een grote diversiteit aan internationale klanten, met toenemende verantwoordelijkheden en het oplossen van hun unieke uitdagingen.”

Daarnaast spreekt het begeleiden van een of meerdere van de eigen junior collega’s Rick erg aan. “Hoewel er natuurlijk nog veel te leren valt, kijk ik enorm uit naar deze ervaring.”

“Ik wil graag doorgaan op dezelfde voet: mij inzetten voor internationale HR-transformatie projecten in een multiculturele omgeving. Op de lange termijn droom ik ervan om ook in een leidinggevende rol mijn waarde toe te toevoegen”, vervolgt Rick.

Maar zover is het nog niet: “Tot die tijd doe ik mijn best om een positieve impact te hebben op de bedrijven waarvoor ik werk en de mensen met wie ik samenwerk”, besluit hij.

Werken bij Quintop: Ook nieuwsgierig naar het High Potentials Programma van Quintop? Of naar een mogelijke rol als Senior Consultant? Bekijk dan de vacaturepagina van Quintop.