Innovatie ontmoet MVO: Quatronic ontwikkelt platform voor MO the Movement

08 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MO the movement is van start gegaan. De startup, opgericht door Karlijn L’Ortye in samenwerking met Quatronic, biedt een platform dat het bedrijfsleven en sociale en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar brengt.

Volgens het CBS deed in 2022 41% van de Nederlanders vrijwilligerswerk. Dit was tien jaar daarvoor nog 50%. En dat terwijl zo’n belangrijk deel van de maatschappij draait op de inzet van vrijwilligers.

Tegelijkertijd zeggen veel Nederlanders, zo blijkt onder meer uit onderzoek van YoungCapital, te weinig betekenis te ervaren in hun werk. De bedenkers van MO the movement spelen hierop in.

Quatronic co-founder van mvo-platform MO the movement

De gedachte achter MO the movement is dat het bedrijfsleven actief kan bijdragen aan het oplossen van grotere maatschappelijke problemen. Organisaties doneren niet alleen geld, maar stellen menskracht ter beschikking door werknemers tijd te geven (‘mo-time’) om bij te dragen vanuit intrinsieke interesses.

Door zich bij MO the movement aan te sluiten, kunnen medewerkers van een organisatie een maatschappelijke bijdrage leveren. En daar is ook de werkgevers zelf bij gebaat: het kan bedrijven helpen invulling te geven aan hun mvo- en ESG-strategie. Bovendien kan het de binding met medewerkers en de omgeving vergroten.

MO the movement biedt een digitaal platform dat professionals van uiteenlopende bedrijven koppelt aan ngo’s. Het platform, met low-codesoftware gebouwd door Quatronic, is CSRD-proof en volgens de bouwers waterdicht beveiligd. Ook bevat het slimme AI-tools voor een aantrekkelijke gebruikerservaring.

MO the movement is sinds februari live. Inmiddels hebben diverse bedrijven en goede doelen zich aangesloten bij het platform.

Oprichter Karlijn L’Ortye is al meer dan 20 jaar ondernemer met een passie voor social impact. Ze gaf hiervoor onder meer als directeur leiding aan de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. Quatronic is een bureau uit Amsterdam dat IT-oplossingen realiseert met behulp van low-codesoftware.