Lysias oprichter gemeentesecretaris van Amsterdam

26 juni 2007 Consultancy.nl

De oprichter en voormalig bestuursvoorzitter van Lysias Consulting Group, Henk de Jong, is benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Amsterdam. Dat heeft het college van B&W vandaag bekendgemaakt. Hij volgt per 1 oktober Erik Gerritsen op.
 
Henk de Jong over zijn benoeming: "De vraag om me beschikbaar te stellen voor deze prachtige functie kwam volledig onverwacht en eigenlijk ongelegen. Ik was net lekker bezig in Rotterdam. Maar Amsterdam heeft mij deskundig en gepassioneerd verleid. Ik ben me volledig bewust van de positie die de gemeentesecretaris in Amsterdam inneemt. `Hoogste ambtenaar', maar van een verzameling van autonome organisaties en in samenspel met de stadsdelen. Er valt veel te doen en ik proef de gezamenlijke ambitie om te presteren voor de stad. De modernisering en bundeling van de ondersteunende processen loopt voorspoedig. We zijn nu toe aan versterking van de samenhang in de kern van het werk: onze beleidsprestaties. Dat spreekt me aan en daar lever ik vol overtuiging een bijdrage aan. De Bestuursdienst zal zich de komende periode onder mijn leiding verder moeten ontwikkelen. Daar heb ik zin in. Bovendien zullen we vol overtuiging de samenwerking in de regio en in de Randstad verder versterken".
 
Over Henk De Jong
Henk De Jong studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Zijn loopbaan bij de Universiteit Leiden begon in 1991 als onderzoeker bij het Crisis Onderzoeksteam (COT). In 1992 stapte hij over naar de B&A Groep als onderzoeker en adviseur voor vraagstukken op de terreinen binnenlands bestuur, economie, energie, grotestedenbeleid en communicatie. Vanaf 1998 tot 2000 was hij adviseur beleids- en organisatieprojecten op de terreinen ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, mobiliteit, sociale zekerheid, energie en economische zaken bij Berenschot.
 
In 2000 richtte Henk De Jong Lysias Consulting Group op. Hij gaf ruim zes jaar leiding aan het adviesbureau uit Amersfoort. Hij adviseerde steden, regio's en de rijksoverheid over beleids- en organisatievraagstukken. In 2006 verliet hij Amersfoort om directeur Beleid bij de Bestuursdienst Rotterdam te worden, waar hij momenteel ook loco-gemeentesecretaris is.

Nieuws

Meer nieuws over