Marlis Krooshof: Van consultant naar talentmanager bij Quintop

18 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan acht jaar werkzaam te zijn geweest als HR-consultant bij Quintop, besloot Marlis Krooshof ongeveer een jaar geleden de switch te maken naar de rol van Talent & Development Manager. “Quintop gaf me de mogelijkheid om deze overstap te maken en ik heb daar geen seconde spijt van gehad.”

Het was 2015 toen Marlis voor het eerst het Utrechtse kantoor van Quintop binnenwandelde. Het was haar eerste werkgever, waar ze vers uit de schoolbanken was gestart. “Met mijn achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie heb ik een fascinatie voor mens en werk.”

Haar fit met Quintop, een adviesbureau gespecialiseerd in HR-vraagstukken, leek dan ook op voorhand de juiste. De afgelopen jaren bleek die match alleen maar sterker: “Ik heb mogen werken aan uitdagende en zeer interessante klantopdrachten bij diverse organisaties.”

Marlis Krooshof: Van consultant naar talentmanager bij Quintop

Ongeveer een jaar geleden begon het bij Marlis te kriebelen. Na tal van HR-transformaties, reorganisaties en people-trajecten te hebben begeleid, groeide het verlangen om zich meer te focussen op talent en ontwikkeling. “Dat vind ik echt fantastisch”, vertelt ze.

Ontwikkelprogramma’s

Om de ontwikkeling van Quintop-medewerkers te ondersteunen, ondernam Marlis verschillende initiatieven, waaronder het opzetten van een traineeship voor starters en het Persoonlijk Leiderschapsprogramma voor (senior) HR-consultants. Daarnaast is ze mentor en coach voor diverse trainees en geeft ze ook zelf een aantal trainingen in het traineeprogramma.

“Het traineeship is een intensief tweejarig programma voor wo-afgestudeerden en young professionals waarin ze zich in rap tempo ontwikkelen tot HR-consultants. Naast uitdagende opdrachten bij vooraanstaande klanten krijgen ze de mogelijkheid om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Dit omvat 25 trainingen, intervisiesessies en mentorgesprekken”, legt Marlis uit.

Het Persoonlijk Leiderschapsprogramma is specifiek ontworpen om (senior) HR-consultants van Quintop te begeleiden naar rollen met veel verantwoordelijkheid binnen projecten en programma’s.

Marlis: “We helpen consultants bij het ontwikkelen van sterke leiderschapsvaardigheden, zoals effectieve communicatie, besluitvorming en het vermogen om teams te leiden. Daarnaast streven wij ernaar het zelfbewustzijn en het vermogen tot zelfgestuurd leren te vergroten, zodat consultants hun eigen ontwikkeling kunnen vormgeven op een voor hen passende manier.”

Marlis speelt ook een belangrijke rol in de voortdurende ontwikkeling van de programma’s en het vormgeven van toekomstige leerdoelen. “Want zowel de markt als onze medewerkers zitten niet stil. We streven er altijd naar om nog beter aan behoeften en verwachtingen van onze opdrachtgevers en mensen te voldoen”, besluit ze.