House of Performance verruilt server voor bedrijfswiki

16 december 2008 Consultancy.nl

House of Performance heeft begin dit jaar haar complete server ingewisseld voor een bedrijfswiki. Op de bedrijfswiki delen de organisatieadviseurs onderling kennis: workshops, tools, best practices, vakliteratuur en huishoudelijke informatie. Naast de tijd- en kostenbesparing die het oplevert, levert de bedrijfswiki een vele voordelen voor de consultants van het Utrechtse consultancykantoor.
 
Tot 2007 bewaarde House of Performance haar gemeenschappelijke materialen op een centrale gedeelde schijf met mappenstructuur. Daarnaast maakte het gebruik van een (eenvoudige) intranet.
 
Kennis delen
Het adviesbureau gebruikt de bedrijfswiki voor verschillende doeleinden. Zo fungeert de bedrijfswiki als een kennisbank. Adviseurs uploaden presentaties of workshops en andere consultants hebben de mogelijkheid om feedback te geven. Ook worden alle bestanden en deliverables per project en vakgebied gearchiveerd binnen de bedrijfswiki, zodat ze in de toekomst op een eenvoudige manier gevonden en hergebruikt kunnen worden.
 
Naast het delen en archiveren van bestanden functioneert de wiki ook als de centrale plek voor niet-project gerelateerde informatie, waaronder een smoelenboek, persoonlijke updates en nieuws uit de adviesbranche. Zo worden bijvoorbeeld pagina’s aangemaakt met plannen die tijdens de vrijdagmiddagborrel zijn ontstaan.
 
Consultants blij met bedrijfswiki
Uit de eerste evaluatie van House of Performance blijkt dat de bedrijfswiki een groot succes is. Per jaar besteden de 53 medewerkers gemiddeld elk 22 uur op de wiki. En niet alleen om te kijken. Er zijn zo’n 1-8 bewerkingen van pagina’s per werkdag.


House of Performance - BedrijfsWiki

Nieuws