Sanne Chateau (Quintop): ‘In de consultancy is het nooit saai’

31 juli 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sanne Chateau verruilde drie jaar geleden haar lijnfunctie voor een nieuwe uitdaging in de consultancy. Inmiddels werkt ze alweer ruim tweeënhalf jaar met veel plezier als senior consultant bij HR-advieskantoor Quintop.

“Het is nooit saai in de consultancy, ik hou van de afwisseling en uitdaging die typerend zijn voor de consultancy, dat geeft mij veel energie”, trapt Sanne af, die zich eind 2020 aansloot bij Quintop en begin dit jaar doorgroeide naar de rol van Senior HR Consultant.

Sinds haar start bij de Utrechtse HR-consultancy werkte ze voor diverse nationale en internationale organisaties. Het tekent de afwisseling die ze zocht in de adviesbranche. “Wat me aantrok, vooral bij Quintop, is de mogelijkheid om daadwerkelijk mee te bouwen aan organisaties en het gevoel te hebben dat mijn bijdrage ertoe doet.”

Sanne Chateau, Senior Consultant, Quintop

Overstappen van een lijnfunctie naar de consultancy gaat vaak gepaard verschillende loopbaan- en ontwikkelkansen. Voor Sanne bood de switch bovendien een frisse en aansprekende werkomgeving: “Juist het verschil in sectoren en opdrachten houdt mij nieuwsgierig: Je komt op heel veel verschillende plekken.”

Ze heeft al veel mooie opdrachten mogen doen, bijvoorbeeld voor de fast moving consumer goods-sector, de hypotheekmarkt en zelfs de film- en televisiewereld. “Elke opdracht is anders, soms gericht op een specifiek onderdeel en andere keren een breed vraagstuk. Dit is een wereld van verschil vergeleken met het werken voor slechts één organisatie.”

Rugzak vol ervaringen

Doordat ze eerder zelf aan de klantzijde werkte, kan Sanne zich nu goed inleven in alles wat er bij een HR-afdeling komt kijken. “Ik heb hiervoor onder andere gewerkt bij Kindergarden als HR-adviseur, bij Carlson Wagonlit Travel als HR business Partner en drie jaar als Regionaal Projectleider aan een HR-transformatie binnen CWT.”

“Hierdoor heb ik niet alleen brede kennis van het HR-werkveld, zoals payroll & administratie, performance management, HR-systemen, advies, training & development en ziekteverzuim, maar ook van reorganisaties, verandermanagement, OR-trajecten en coaching. Al deze ervaringen pas ik dagelijks toe in mijn werk als consultant.”

Toch raadt Sanne andere consultants aan om zich niet volledig te laten beïnvloeden door eerdere ervaringen: “Elke organisatie is anders, dus ik adviseer andere consultants om elke opdracht te benaderen met niet al een kant-en-klare oplossing of aanpak in je hoofd. Stel vragen, ga op onderzoek uit, probeer te begrijpen wat er allemaal gebeurt en wat de precieze knelpunten zijn. Gebruik vervolgens je rugzak vol ervaring en leermomenten om de beste change- en communicatiestrategie te bepalen.”

Samenhangend verhaal

Op dit moment werkt Sanne als Change- en Communication Manager voor een internationale organisatie in de MedTech-wereld. Binnen een groot intern transformatieproject zet ze haar jarenlange HR-ervaring in bij het duurzaam maken van veranderingen door de menselijke aspecten centraal te stellen. Ze adviseert en ondersteunt de organisatie bij het betrekken van medewerkers.

Bij deze opdracht past ze ook het mede door haarzelf ontwikkelde duurzame verandermodel toe. Samen met Wilco Bontenbal, partner bij Quintop, heeft ze een zes stappenmodel ontwikkeld om verandertrajecten te begeleiden binnen Quintop.

“Het leuke aan Quintop is dat we het beste van beide hebben: een warme thuisbasis en tegelijkertijd grote internationale omgevingen.”

“Organisaties hebben vaak al een eigen change management-methodologie, of ze gebruiken een bestaande erkende methode, en daar pas je je als consultant natuurlijk op aan. Toch leg ik altijd ons eigen pragmatische model ernaast om echt impact te kunnen maken”, legt Sanne uit.

“Zo heb ik ervoor gezorgd dat alle verschillende veranderinitiatieven bij mijn huidige klant een samenhangend verhaal werden. Het is belangrijk dat het voor de mensen in de organisatie echt duidelijk is waarom bepaalde acties worden ondernomen en wat het uiteindelijke doel is. Omdat zij de expertise op dit moment niet in huis hadden, ben ik aan het team toegevoegd.”

Dat Sanne zelf niet uit de medische wereld komt, ziet ze daarbij juist als een groot voordeel. “Ik ben daardoor helemaal opnieuw begonnen om het verhaal zo begrijpelijk mogelijk te maken voor iedereen en om tot de kern te komen, zonder onnodige en verwarrende details toe te voegen.”

Het beste van beide

Met de eerste tweeënhalf jaar achter de rug blikt Sanne meer dan tevreden terug op haar keuze voor de adviesbranche en Quintop. “Het leuke aan Quintop is dat we het beste van beide hebben: een warme thuisbasis en tegelijkertijd grote internationale omgevingen.”

“Bij Quintop zitten we aan dezelfde kant van de tafel als onze klant en streven ernaar om samen het project tot een succes te maken. Het is echt teamwork. Bovendien heb we ook voldoende support en kennis in huis om te sparren en advies te krijgen van collega’s.”

Vooruitkijkend naar de nabije toekomst zou Sanne zich graag nog meer richten op het geven van trainingen. “Ik heb al een aantal keer interne trainingen mogen geven op het gebied van verandermanagement en communicatie. Ik heb gemerkt hoe leuk en belangrijk ik het vind om mijn kennis te delen.”

“Tijdens deze trainingen leer je niet alleen veel van elkaar, maar ook ikzelf leer er enorm veel van. Ik ben erg blij dat Quintop mij de ruimte biedt om dit naast mijn consultancywerk te kunnen doen. Het is echt waar: never a dull moment in consultancy!”