Mobilee verkozen tot #2 beste middelgrote werkgever van Nederland

19 juni 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Mobilee is door Great Place to Work verkozen tot de op één na beste middelgrote werkgever van Nederland. Het organisatieadviesbureau uit Utrecht laat hiermee duizenden andere werkgevers achter zich, waaronder ook grote namen in het bedrijfsleven.

Begin deze maand maakte Great Place to Work in de grote finale zijn lijst van ‘beste werkgevers’ van Nederland bekend. Mobilee eindigde op de tweede plak in de categorie middelgrote werkgevers.

“Daar zijn we enorm trots op”, zegt managing partner Leander Bloemers. “We investeren al jaren in onze cultuur op het gebied van ontwikkeling, inspiratie en ontspanning en hoopten daarmee op een mooi resultaat, maar dit overtreft al onze verwachtingen.”

Mobilee verkozen tot #2 beste middelgrote werkgever van Nederland

Geheel als een verrassing kwam de hoge score van Mobilee nou echter ook weer niet. De firma kreeg van Great Place to Work reeds in 2022 het predikaat topwerkgevers aangereikt en ook toen al viel de hoge score van het advieskantoor op.

De onderzoekers meten werknemerstevredenheid door onder meer te kijken naar vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Op basis van een respons van 87% van de 80 werknemers en een totaalscore van 98% behaalde Mobilee met vlag en wimpel het keurmerk. Met die score nestelde het bureau zich ook meteen in de groep koplopers.

96% van de collega’s bij Mobilee ervaart respect in hun onderlinge relaties met collega’s en 94% is trots om te werken voor Mobilee. Verder ervaart 99% een hoge mate van kameraadschap binnen de organisatie.

“Deze erkenning is een bevestiging van onze gedeelde inzet voor het creëren van een werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd, geïnspireerd en ondersteund voelt”, aldus Bloemers. “Het is het resultaat van teamwork, open communicatie en de constante drive van elk individu binnen Mobilee.”

Topwerkgever en topconsultant. Toevallig?

Het is niet voor het eerst dat Mobilee in het nieuws komt met een grote prijs. In zowel 2020 als 2021 werd Mobilee door MT/Sprout verkozen tot het beste organisatieadviesbureau van Nederland. In deze competitie liet Mobilee zijn hielen zien aan de complete adviesbranche, goed voor meer dan 500 partijen in de sector.

Volgens Great Place To Work is het behalen van deze successen zo snel achter elkaar geen toeval. “Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat blijkt elk jaar weer uit ons onderzoek. Topwerkgevers presteren beter.”

Ook internationaal onderzoek toont de relatie tussen werkgeluk en prestaties al jaren aan. Het meest bekende voorbeeld is het onderzoek van Gallup, waarbij een enquête werd afgenomen onder meer dan 80.000 mensen in ruim 50 landen. De uitkomst? Bevlogen collega’s presteren beter en zijn productiever, het verzuim ligt lager, er wordt meer omzet gerealiseerd en de klanttevredenheid is hoger.

Bloemers zegt hierover: “Onze medewerkers zijn de sleutel van ons succes en we zijn dankbaar voor hun toewijding en betrokkenheid. Het zijn hun passie en motivatie die ons in staat stellen om een positieve impact te hebben op onze klanten, onze branche en de gemeenschap waarin we actief zijn.”

De categorie middelgrote werkgevers omvat organisaties met tussen de 50 en 250 professionals. Blue Bricks was de enige partij die Mobilee voor wist te blijven. In de drie andere categorieën van Great Place to Work gingen Salesforce (multinational), AFAS Software (large) en Summiteers (small) er vandoor met de hoofdprijs.

Lees verder: Blue Bricks en Summiteers op #1 in beste werkgevers van ons land.