Boer & Croon partner secretaris generaal Ministerie VenJ

09 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pieter Cloo (54), partner bij Boer & Croon, is per 1 december 2012 benoemd tot Secretaris-Generaal (SG) bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Dat heeft de ministerraad bekendgemaakt.
 
Pieter Cloo is sinds 2006 partner bij de Interim Management tak van het organisatieadviesbureau. Eerder dit jaar werd hij samen met een collega aangesteld als interim CIO bij de Politie.
 
Niet vlekkeloos verlopen
De benoeming van Cloo is niet vlekkeloos verlopen. Volgens het NRC Handelsblad besloot Ivo Opstelten (demissionair minister Veiligheid en Justitie) om Cloo “tegen de zin in van zijn belangrijkste ambtenaren” voor te dragen. Daarnaast bestaan er volgens de krant twijfels over zijn capaciteiten: “Veel ambtenaren twijfelen echter aan de leidinggevende en bindende capaciteiten van Cloo; binnen de rijksdienst staat hij bekend als rauwdouwer” aldus het NRC. De krant refereert ook naar zijn “controversieel verleden bij de UWV” – in 2005 moest hij bijna opstappen als bestuurder van de uitkeringsinstantie na forse kritiek van toenmalig minister De Geus (Sociale Zaken, CDA).
 
Over Pieter Cloo
Voor Boer & Croon was Pieter Cloo onder meer lid van de raad van bestuur van het UWV, directeur van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees en vervulde hij managementposities bij Strengholt Group en Hay Group. Zijn carrière begon hij begin jaren tachtig bij het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De heer Cloo heeft rechten en bedrijfskunde gestudeerd aan respectievelijk de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Technische Universiteit in Delft.