MSR Consulting Group lanceert automotive traineeship voor starters

16 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

MSR Consulting Group heeft een nieuw traineeship gelanceerd. Het tweejarige programma stoomt bijna afgestudeerden en starters klaar voor een businessanalist-rol in de wereld van automotive.

Het volledige bedrijfslandschap is al jaren in de greep van voortdurende verandering, maar in weinig branches gaat het zó hard als in de automotive. Razendsnelle elektrificatie, zelfrijdende auto’s, mobility as a service en connected cars zijn slechts enkele van de vele ontwikkelingen die zich gelijktijdig voltrekken.

Voor jonge talenten die op zoek zijn naar een uitdagende carrière, biedt de sector dan ook volop mogelijkheden. Om een vliegende start te maken, kunnen ze nu terecht bij MSR Consulting Group.

MSR Consulting Group lanceert automotive traineeship voor starters

In het nieuwe Traineeship Business Analist van de toonaangevende automotive consultancy staan werkervaring opdoen, oriënteren én specialiseren in automotive centraal. Het tweejarige programma combineert een compleet opleidingstraject met het opdoen van praktijkervaring. En na het doorlopen van het traineeship ligt een vast contract te wachten op de deelnemers.

Het opleidingstraject bestaat uit vaardigheidstrainingen, vakinhoudelijke cursussen en business- en IT-opleidingen. Daarnaast gaan trainees direct op projectbasis aan de slag voor importeursorganisaties en grote dealerholdings. Gedurende het traject worden de deelnemers continu bijgestaan door een ervaren people manager, met wie ze samen hun professionele en persoonlijke (ontwikkel)doelen opstellen.

In het eerste jaar van het programma doen de trainees vooral kennis op van automotive-producten en de werkprocessen die daarbij komen kijken. Vervolgens worden de jonge talenten direct aangesloten op operationele programma’s voor opdrachtgevers, op het gebied van marktbewerking en sales. Ook mogen ze meteen bijdragen aan projecten om processen bij opdrachtgevers te versnellen.

In jaar twee krijgen de trainees naast hun operationele invulling op deze gebieden ook mede de verantwoordelijkheid voor het verder uitbouwen van deze programma’s, onder meer op het snijvlak van business en ICT.

Zo worden de trainees klaargestoomd voor volwaardige rollen als projectmanagement-ondersteuner of businessanalist. Als ze het traineeship afronden, moeten ze in staat zijn bij vooraanstaande automotive-spelers de wensen van de business te vertalen naar de IT én zelf de regie te pakken – bijvoorbeeld om verbeteringen door te voeren op basis van nauwkeurige analyses.

Het Traineeship Business Analist van MSR Consulting Group is bedoeld voor (bijna) afgestudeerde hbo’ers/wo’ers en starters. Ook nieuwsgierig naar een loopbaan in de automotive consulting? Bekijk de pagina van het Traineeship Business Analist voor meer informatie.

Met meer dan twintig jaar ervaring in het landschap, geldt MSR Consulting Group als een van de leidende automotive adviesbureaus van ons land.