Weer kritiek op klant die hoofddoek adviseur verbood

27 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag berichtte Consultancy.nl over een opmerkelijk incident tussen een Twynstra Gudde adviseur en de opdrachtgever. Net op het moment dat moslima organisatieadviseur Meryem Kilic van plan was om een presentatie te verzorgen vroeg de klant - de Zevenaarse VVD-fractievoorzitter Renee Teunissen - haar om haar hoofddoek af te doen. De kwestie zorgde voor veel commotie in de regio en inmiddels hebben verschillende regionale politici schande gesproken van de handelwijze van de VVD'er.

Anton Reebergen, leider van Pro Duiven, zei tegen De Gelderlander het volgende over het incident: “Als het een ambtenaar was in een boerka, maar hier gaat het om iemand die bij adviesbureau Twynstra Gudde werkt. Wel of geen hoofddoek is iets tussen haar en haar baas; daar gaan wij niet over". Ook vanuit zijn eigen partij krijgt hij (opnieuw) kritiek. De Duivense VVD'er Geert-Jan Schrijner snapt niet waarom Teunissen tot zijn daad kwam. "Die hoofddoek vind ik niet relevant".
 
Uitleg van Teunissen
Tegenover de krant verdedigde Teunissen zijn optreden als volgt: “Ik vind dat openbare figuren hun geloofsovertuiging niet uit hoeven te dragen. Ik heb niks tegen moslims, want datzelfde zou ik hebben gezegd tegen bijvoorbeeld een katholieke ambtenaar die een kruisje draagt. Zulke personen behoren gewoon neutraal te zijn”.