TwynstraGudde sluit partnership met Refugee Talent Hub

10 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

TwynstraGudde is een samenwerking aangegaan met Refugee Talent Hub. Samen gaan de partners activiteiten optuigen om vluchtelingen meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Wereldwijd zijn vandaag de dag meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht als gevolg van onder meer politieke onrust en oorlogen. In Nederland vragen jaarlijks tienduizenden mensen asiel aan in ons land, waaronder veel vluchtelingen. Een groot deel van deze groep zou in ons land graag aan het werk gaan.

Het vinden van werk is echter voor hen een grote uitdaging. Omgekeerd zouden veel werkgevers graag het talent en het vakmanschap van vluchtelingen benutten, maar weten zij de doelgroep vaak niet goed te vinden.

TwynstraGudde sluit partnership met Refugee Talent Hub

Refugee Talent Hub biedt uitkomst bij precies dit vraagstuk. Zij zetten zich in om de kloof tussen vluchtelingen en de Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen en zo de kansen voor vluchtelingen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hiertoe brengen zij vluchtelingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact door het organiseren van bijeenkomsten en mentortrajecten waarbij de persoonlijke ontmoeting centraal staat.

Diverse organisaties werken in dat kader samen met Refugee Talent Hub. Zo ook vanuit de adviesbranche, waar organisatieadviesbureau TwynstraGudde een partnership is aangegaan met Refugee Talent Hub.

Gezamenlijk hebben de partners een women only mentorprogramma opgetuigd, als eerste van een reeks aan activiteiten. De samenwerking komt voort uit de ambitie van TwynstraGudde om naast hun reguliere opdrachten “op meerdere manieren maatschappelijk bij te dragen”, aldus Irene Veldman, programmamanager van House of Impact.

Vanuit het House of Impact-programma werkt TwynstraGudde aan haar ambitie om betekenisvol te bouwen aan een wereld waarin welzijn voor de samenleving en leefbaarheid van de aarde voorop staan. "Het is hiervoor essentieel dat we middenin de maatschappij staan, in echte verbinding met de samenleving."

Women only mentorprogramma

In het women only mentorprogramma wordt vooral gefocust op de specifieke kansen en uitdagingen waarmee vrouwelijke professionals in hun werk te maken kunnen krijgen. Hiervoor worden vrouwelijke talenten met een vluchtelingenachtergrond (mentees) voor een periode van vijf maanden aan vrouwelijke adviseurs van TwynstraGudde (mentoren) gekoppeld.

Deze mentoren delen hun kennis, vaardigheden en professionele netwerk met de mentees. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken met de mentees, adviseren de adviseurs over de te zetten stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Verder worden samen bijeenkomsten verzorgd, waarin ze meer leren van elkaars werelden, werk in het algemeen en werken als adviseur in het bijzonder.

“Dit doen we vanuit het Community Programma van ons programma House of Impact, waarmee adviseurs zich buiten betaalde opdrachten inzetten voor maatschappelijke projecten. We zetten onze kennis en kunde in, bieden coaching en hands-on ondersteuning aan", legt Veldman uit.

"Gelijkwaardigheid en wederkerigheid zijn hierbij belangrijke waarden. Naast de begeleiding naar werk die de mentors de mentees bieden, zorgen de persoonlijke ontmoetingen voor waardevolle inzichten in elkaars culturen, perspectieven en waarden. Het helpt onze adviseurs breder in verbinding te staan met de maatschappij en de blik te verruimen."