DKC helpt TenPages.com met market entry analyse

03 augustus 2012 Consultancy.nl

TenPages.com heeft eerder dit jaar De Kleine Consultant (DKC) ingehuurd om een market-entry analyse uit te voeren. TenPages.com had al plannen om internationaal uit te breiden, in opdracht van het schrijversplatform onderzocht het studenten-adviesbureau welke Europese landen in aanmerking zouden komen. Daarnaast ontwikkelde DKC een roadmap met de grote lijnen van het vervolgtraject.

De Kleine Consultant heeft de resultaten op maandag 9 juli gepresenteerd aan Valentine van der Lande, oprichter van TenPages.com.

Uit de strategische analyse kwam naar voren dat Duitsland en Engeland de twee beste opties zijn: "Duitsland en Engeland bleken het best te scoren op e-commerce, internetactiviteit en boekenomzet op de nationale markt. Frankrijk en de VS deden het op deze terreinen ook goed, maar hun lokale economische klimaat en de relatie met de Nederlandse economie kwamen minder goed uit de bus. De volgende stap is het leggen van contacten in Duitsland en Engeland om een lokale partner te vinden" aldus de van der Lande.

Genomineerd voor Cartier Awards
Onlangs werd ook bekend dat TenPages.com oprichter Valentine van der Lande is genomineerd voor de prestigieuze internationale Cartier Awards. De award, die vrouwelijke ondernemers bekroont, biedt volgens van der Lande veel mogelijkheden: "De Cartier Awards zijn een uitgelezen kans om ons bedrijf internationaal op de kaart te zetten. TenPages.com wil ook buitenlandse schrijvers de mogelijkheid bieden om hun verhaal te vertellen. Als finalist word je gedurende enkele maanden intensief begeleid. Met die voorbereiding kunnen we gemakkelijker in contact komt met buitenlandse partijen, en krijgen we als Nederlands bedrijf meer 'exposure' in het buitenland".

De Cartier Awards is een initiatief van de Franse businessschool INSEAD en het internationale consultancykantoor McKinsey & Company. De winnaar krijgt 20.000 dollar en een jaar een coach van het strategy consulting kantoor.

Accenture Innovation Awards
Van der Lande won met TenPages.com eerder onder andere de Accenture Innovation Awards 2010.

Gebaseerd op een artikel van Robertine Romeny geplaatst op de website Boekblad.nl.

Nieuws