Bain & Company opent 47ste kantoor in Istanboel

01 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft een kantoor geopend in Istanboel. De nieuwe vestiging is het twintigste kantoor in Europa en het 47e wereldwijd. Karaca Kestelli, partner bij de afdeling Financial Services, en Roberto Fiorello, partner bij Telecommunications, Media & Technology, zijn aangesteld als Managing Directors.

Bain & Company is een van de laatste strategische adviesbureaus dat de Turkse markt binnendringt. Boston Consulting Group opende een kantoor in Istanboel in 2003, sloot het weer in 2005 en heropende het opnieuw in 2010. Roland Berger Strategy Consultants richtte in 2008 een kantoor op in Istanboel. Concurrent A.T. Kearney opende haar vestiging in juli 2011. Ook McKinsey en Booz & Company (door middel van een alliantie met Helix Management Consultants) zijn aanwezig in de Turkse stad. Peers OC&C Strategy Consultants en Simon-Kucher & Partners hebben geen kantoor in Turkije.

Andere adviesbureaus die een vestiging in Istanboel hebben zijn onder andere Accenture, Deloitte, Ernst & Young, Grant Thornton, Hay Group, KPMG, Mercer, PwC, Solving Efeso en Towers Watson.

Toewijding voor Turkije
"De opening van ons eerste Turkse kantoor is het gevolg van de toenemende vraag van onze klanten die veel in deze regio investeren", zei Bob Bechek, de wereldwijde managing director van Bain & Company. "Sinds Bain in Turkije actief is geworden hebben we steeds meer klanten in de regio kunnen adviseren. We hebben niet alleen een uitgebreide kennis van de regio, maar ook uitstekende resultaten afgeleverd. Door een kantoor in Istanboel te openen tonen we nogmaals aan dat we een langetermijntoewijding voor dit land hebben".