Boston Consulting Group opent drie nieuwe kantoren

08 april 2010 Consultancy.nl

Volgend op de sterke financiële prestaties in 2009, heeft strategy consulting adviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) drie nieuwe kantoren geopend, waaronder de eerste van het strategie adviesbureau op het Afrikaanse continent. De nieuwe kantoren – in Casablanca (Marokko), Canberra (Australië) en Istanboel (Turkije) – brengen het totale aantal kantoren van het bedrijf naar 69 in 40 landen.

De aankondiging volgt op een sterk 2009 voor BCG, waarin het bedrijf een 3%-groei van de wereldwijde omzet bij constante wisselkoersen bekendmaakte. Die prestatie kwam ondanks een uitdagende economische omgeving die omzetdalingen zag over de gehele industrie. BCG’s omzet groeide naar $2.75 miljard. Daarnaast vergrootte het bedrijf zijn wereldwijde aantal adviseurs met 2%, naar 4400.

“Het is echt een testament van de kwaliteit van onze mensen en hun mogelijkheden om klanten te helpen bij het aanpakken van hun moeilijkste kwesties, dat ons de mogelijkheid gaf om te blijven groeien tijdens de recessie”, zei Hans-Paul Bürkner, BCG’s president en CEO. “We voelen dat dit een goede tijd is om uit te breiden, zodat we bestaande klanten beter kunnen helpen en nieuwe klanten makkelijker kunnen bereiken. Een kantoor in Afrika helpt ons meer te leren over en ons te begeven in de uitdagingen die Afrikaanse bedrijven en leidinggevenden in Afrika voor zich zien”, zei Bürkner.

“Het kantoor in Canberra vergroot onze aanwezigheid in Australië naar drie kantoren, en geeft ons de mogelijkheid directer te werken met de belangrijke zakelijke en overheidsgemeenschappen daar”, voegde hij toe. “Istanboel, zo uniek gelegen op twee continenten en een van de grootste steden ter wereld, zal ook veel nieuwe kansen geven.”

Nieuws